אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קראמבל בננות ושוקולד

כמה מהיר להכנה הקינוח הזה, וכמה טעים ומחמם לב. מאפה מושלם לסיום ארוחה, או סתם לנשנוש משפחתי מפנק - העיקר לאכול אותו חם, ורצוי עם גלידה ליד

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 08/01/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 95 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הקראמבל הוא קינוח שהכי מתאים לזמן הזה בשנה, כשהטמפרטורות הגבוהות מתחילות לפנות את מקומן לאוויר קריר יותר. הוא קל להכנה באופן פושע ממש, ויכול להיות קינוח מעולה לכל ארוחה, או סתם נשנוש משפחתי כיפי. כל מה שצריך זה שכבה של פירות (אני מכינה את המתכון הזה גם עם אפרסקים, או כל פרי רך אחר), קצת שוקולד, אם רוצים, ומלמעלה פירורי בצק. מגישים ישר מהתנור, רצוי עם כדור של גלידת וניל. עונג גדול.

 

מרכיבים (8 מנות):

המידות לפי כוס של 200 מ"ל:

10 בננות

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה או מרגרינה קרה, חתוכה לקוביות

175 גרם סוכר דמררה (1 כוס דחוסה)

300 גרם קמח (2.5 כוסות)

1 שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 קולפים את הבננות וחותכים לפרוסות של 2 ס"מ. קוצצים את השוקולד לחתיכות קטנות.

3 מסדרים את פרוסות הבננה בתבנית בינונית ומפזרים מעל את השוקולד.

4 שמים בקערה את קוביות החמאה או המרגרינה, סוכר הדמררה, הקמח וסוכר הווניל. מפוררים בעזרת האצבעות עד לקבלת פירורי בצק.

5 מפזרים את פירורי הבצק מעל השוקולד והבננות, ואופים 20 עד 25 דקות. מגישים חם.

* מכיוון שלא מדובר בקינוח שנחתך ישר ויפה, אלא יותר בכזה שגורפים עם כף, אפשר להכין את הקראמבל ב-6-8 כלים אישיים, ולהגיש לכל אחד את המנה המסודרת שלו.

>> בשבוע שעבר הכנו שטרודל עם גבינה לבנה

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!