קאפקייקס שוקולד בציפוי פיסטוק
עוגת שוקולד אישית ומפנקת בציפוי חמאתי, מתוק וסמיך
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
155 גרם קמח רגיל (1 ו1/4 כוס)
20 גרם אבקת קקאו (1/3 כוס)
3/4 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
125 גרם סוכר (1/2 כוס)
105 גרם סוכר חום (1/2 כוס)
60 גרם חמאה לא מלוחה (טיפה יותר מ-1/2 חבילה)
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל
125 מ"ל מים פושרים (1/2 כוס)
60 מ"ל חלב 3% (1/4 כוס)
לציפוי
300 מ"ל שמנת מתוקה (1 ו1/4 חבילה)
1 וחצי כפות אבקת סוכר
3 טיפות צבע מאכל טבעי ירוק
35 גרם אגוזי פיסטוק קצוצים היטב (1 כף)
אגוזי פיסטוק חתוכים גס לקישוט
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה קמח, אבקת קקאו, סודה, מים ומלח.
2 בקערה נפרדת מקציפים במהירות בינונית/גבוהה את החמאה ושני סוגי הסוכר עד אווריריות, מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הביצה והווניל.
3 מוסיפים בהדרגתיות את תערובת הקמח ב-3 פעמים ואת החלב בפעמיים. ברגע שעורבבו, מערבלים את התערובת במהירות בינונית/גבוהה למשך 30 שניות.
4 מחלקים את הבלילה באופן שווה במנז'טים עד ל-3/4 מילוי החור. אופים למשך 25 דקות עד צבע זהב בהיר ובודקים שמוכן בעזרת הכנסת קיסם למרכז הקאפקייק (הוא צריך לצאת נקי).
5 מקררים את הקאפקייקס ומכינים את הציפוי.
6 מקציפים יחד את השמנת, אבקת הסוכר וצבע המאכל, עד לקבלת קצף יציב.
7 מוסיפים את הפיסטוק הקצוץ בתנועות קיפול. מצפים את הקאפקייקס בעזרת שק זילוף או סכין. מקשטים עם אגוזי פיסטוק קצוצים מלמעלה.