צילום׃ דן פרץ, חטאים מתוקים
עוגיות מרנג וניל טבולות בשוקולד
לחובבי הנשיקות, ווריאציה מתוקה במיוחד עם שוקולד
ליאת גבאי | חטאים מתוקים
| פורסם 12/07/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
6 חלבונים
9 כפות סוכר
כוס וחצי אבקת סוכר
3 טיפות תמצית וניל
אופן ההכנה:
1 מקציפים את החלבונים במיקסר במהירות גבוהה, מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב ומפסיקים את פעולת המיקסר. 2. מוסיפים את אבקת הסוכר והוניל בתנועות קיפול. 3. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומזלפים את הקצף בעזרת שקית זילוף או בכפית. 4. אופים בחום נמוך 90 מעלות כשעתיים עד לייבוש מלא. 5. אם רוצים אפשר לטבול את קצוות המרנגים בשוקולד מומס עם מעט שמן (כדי לדלל את השוקולד) להניח על מגש ותוך מספר דקות השוקולד יתקשה בטמפרטורת החדר.