אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

צ'אי שוקולד

מוגש עם עוגיות תבלינים קטנות בצד

| מקס ברנר | פורסם 10/06/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.2 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

ל- 4 כוסות צ'אי:

½ כוס חלב 3%
½ 2 כוסות (375 גרם) שוקולד לבן קצוץ
4 שקיות צ'אי
2 כוסות מים רותחים

לעוגיות סאקורי (60 עוגיות)

2 כוסות אגוזי לוז טחונים
2 כוסות אגוזי מלך טחונים
2 כוסות סוכר
3 חלבונים
קורט אבקת 4 תבלינים (ציפורן, הל, קינמון ואגוז מוסקט)
מדחום לסוכר

אופן ההכנה:

1 הכנת עוגיות הסאקורי: מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה. 2. בסיר בינוני מערבבים את כל חומרי העוגיות. מניחים את הסיר על להבה קטנה ומניחים בו מדחום לסוכר. מבשלים עד שהבלילה מגיעה לחום של 40 מעלות ומסירים מהאש. 3. בכפית מניחים עיגולים קטנים מהבלילה על גבי תבנית האפייה, עד לגמר הבלילה, ומכניסים לתנור. אופים עד לקבלת צבע זהוב-שחום – כ-15 דקות. 4. בינתיים מכינים את צ'אי השוקולד: בסיר קטן מביאים את החלב לרתיחה. בקערה חסינת חום שמים את השוקולד הלבן ומוזגים עליו את החלב החם. מחכים כדקה אחת עד שהשוקולד נמס ומערבבים היטב. 5. בקנקן תה גדול חולטים את שקיות התה במים הרותחים במשך 4 דקות. מוציאים את השקיות וטורפים לתוך התה את רוטב השוקולד. מגישים מייד. 6. מוציאים את העוגיות מהתנור, מניחים להתקרר ומגישים לצד צ'אי השוקולד.