אוכל
צילום׃ דניאל לילה

לחם מרציפן

מעדן השקדים המוכר בטוויסט אוורירי ומפתיע

ארז קומורובסקי | mako | פורסם 27/01/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

חצי קילוגרם קמח
1.25 כוסות מים מינרליים
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה
25 גרם שמרים טריים
1/2 כוס סוכר דמררה
1.5 כפיות מלח
1 כוס שקדים קלויים שבורים גס
1 כוס קליפות תפוזים מסוכרות קצוצות גס
חצי קילוגרם מרציפן ביתי

אופן ההכנה:

1 לשים יחד את כל החומרים, חוץ מהמרציפן, המלח, השקדים הקלויים וקליפות התפוזים, עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה במשך דקות אחדות, עד שהבצק הופך לאלסטי ולמבריק. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון, ומתפיחים כ-3/4 שעה. לשים את הבצק דקה נוספת, ומתפיחים שוב כ-3/4 שעה.

2 מחלקים את הבצק לשני כדורים, ו"פותחים" (מרדדים) אותם לשני מלבנים דקים על משטח עבודה נקי. מפזרים מעל הבצק את השקדים הקלויים ואת קליפות התפוזים, ומפוררים את המרציפן מעל. מגלגלים לרולדה. סוגרים היטב את קצות הרולדה בעזרת האצבעות. משהים להתפחה על נייר אפייה במשך כשעה, ומכסים בניילון כדי שהבצק לא יתייבש. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות צלסיוס.

3 כשהלחמים תפוחים היטב מברישים בביצה, ומכניסים לתנור החם עם אדים (אפשר להניח קוביות קרח בתחתית התנור). אופים במשך כ-35 דקות, או עד שהלחם מוכן. מוציאים ומקררים על רשת צינון. בוזקים מעל אבקת סוכר בנדיבות, ומגישים עם חמאה רכה.