אוכל
צילום׃ nelea33, Shutterstock

צ'ורוס

מתכון לצ'ורוס - הסופגניות הספרדיות המטוגנות שנראות כמו אקלייר וטעימות כמו דונאטס, אם לא יותר. את רוטב השוקולד המושחת אפשר להגיש בצד לטבילה, לצפות או לזלף פנימה כמילוי

יונית נפתלי | mako | פורסם 10/11/09 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 212 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (12 מנות):

לבצק:

1 כוס קמח תופח

רבע כוס סוכר

כוס מים

120 גרם חמאה

3 ביצים

מעט מלח

שמן לטיגון עמוק

לרוטב השוקולד:

120 גרם שוקולד מריר

3 כוסות חלב

כפית קורנפלור

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מחממים את המים, החמאה והמלח בסיר גדול, עד רתיחה קלה. מערבבים עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הקמח, מנמיכים את האש ומערבבים היטב עד שלאחר דקה שתיים נוצר כדור בצק עגול ויפה.

2 מסירים את הסיר מן האש, טורפים את הביצים, מוסיפים לתערובת ומערבבים היטב.

3 מתכוננים לטיגון: מכינים מבעוד מועד צלחת אחת עם נייר סופג וצלחת אחת עם הסוכר. הצ'ורוס יעברו מן השמן אל הנייר הסופג כדי להיפטר מעודפי השומן, ומשם, בעודם חמים, אל צלחת הסוכר.

4 מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם ראש מפוספס, ולוחצים בעדינות – ישר לתוך הסיר עם השמן – לקבלת פסי הצ'ורוס. אורך הצ'ורוס אמור להיות 5-6 ס"מ. מטגנים כמות קטנה בכל פעם, במשך 3 או 4 דקות, עד שפסי הבצק משתזפים היטב ומקבלים מרקם פריך.

צ'ורוס מטוגנים (צילום: J.NATAYO, shutterstock)
צ'ורוס מטוגנים|צילום: J.NATAYO, shutterstock

5 מוציאים את הצ'ורוס השזופים מהשמן באמצעות מלקחיים או כף מחוררת, ומעבירים לנייר סופג. מייבשים היטב ומעבירים לצלחת הסוכר. מגלגלים את הצ'ורוס בסוכר, כך שייתפס היטב מכל הכיוונים, ומגישים מיד עם קערת רוטב שוקולד חם. אפשר גם למלא את הצ'ורוס ברוטב (כמו בתמונה) - בעזרת שקית זילוף עם צנתר מתכת.

6 מכינים את רוטב השוקולד: ממיסים את השוקולד עם חצי מכמות החלב בסיר על להבה נמוכה.

7 למחצית השנייה של החלב מוסיפים את הקורנפלור, ומערבבים היטב.

8 מוסיפים לשוקולד המומס את תערובת החלב והקורנפלור ומערבבים היטב על אש נמוכה, עד שהשוקולד מסמיך והרוטב נעשה אחיד.