אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

סופגניות ביתיות

מתכון קליל וטעים במיוחד של סופגניות אותן ניתן למלא עם אינסוף מילויים וטעמים

אורית מורן | יריד האוכל של דיזנגוף סנטר | פורסם 04/11/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

¾ כוס חלב פושר
40 גרם שמרים
חצי קילו קמח
2 ביצים שלמות
2 חלמונים
5 כפות סוכר
2 כפות קוניאק
1 סוכר וניל
100 גרם מרגרינה רכה

אופן ההכנה:

1 שמים את הקמח בקערת המערבל. יוצרים בקמח גומה לתוכה מפוררים את השמרים עליהם שופכים את החלב והסוכר. 

2 נותנים לשמרים לתסוס בתוך הגומה. לאחר מכן מוסיפים את הביצים, החלמונים, הקוניאק, הסוכר וניל והמרגרינה. 

3 מפעילים את המערבל עם וו-הגיטרה עד לקבלת בצק רך. לאחר מכן מתפיחים את הבצק בטמפרטורת החדר עד להכפלת נפחו. 

4 לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל- 2 עד 3 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה. מסמנים עיגולים על הבצק, במרכז כל עיגול שמים ריבה או כל מילוי אחר. סביב המילוי מסמנים עם אצבע לחה על מנת שלא יברח.

5 מכסים כל עלה עם ריבה עם עלה נוסף וקורצים עיגול כשגבעת הריבה במרכז העיגול. מפרידים את שאריות הבצק מסביב לעיגול. 

6 מניחים את הסופגניות על מגבת מקומחת, מכסים במגבת נוספת ומתפיחים לנפח של פי אחד וחצי מגודלן.

7 מחממים היטב שמן בסיר טיגון עמוק על אש בינונית ומטגנים.