אוכל
צילום׃ בועז לביא, יחסי ציבור

בלינצ'ס מתוק

מתכון מנצח לקינוח ההונגרי הכי טעים שיש במילויים מתוקים ומפתיעים

דורון רגב | קיורטוש | פורסם 18/08/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 71 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

0.5 ליטר חלב
250 מ"ל מים פושרים
5-6 ביצים (תלוי בגודל)
50 גרם סוכר
5 גרם מלח
375 גרם קמח
100 גרם חמאה ממומסת

למלית שוקולד

500 מ"ל שמנת מתוקה
500 גרם שוקולד מריר

למלית גבינה

500 גרם גבינת טוב טעם או גבינת ריקוטה
150 גרם סוכר
1 ביצה גדולה
25 גרם חמאה מומסת
50 גרם קמח
50 גרם צימוקים
מעט גרידת לימון
חצי מקל וניל (את הפנים)

אופן ההכנה:

1 להכנת הבלינצ'ס: שמים את כל הרכיבים בקערה ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.

2 ממיסים מעט חמאה במחבת גדולה ושופכים בעזרת מצקת מהתערובת. מומלץ שעובי הבלינצ'ס יהיה דק, כך ירגישו יותר את המילוי ויהיה פשוט יותר לגלגל את הבלינצ'ס עם המלית.

3 להכנת מלית השוקולד: שופכים לסיר את השמנת המתוקה וממתינים לרתיחה.

4 מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מומלץ להוסיף מעט ברנדי.

5 מקררים את התערובת במקרר עד להסמכה. משאירים חלק קטן מהמלית בחוץ כרוטב להגשה.

6 בעת ההגשה, מזלפים ממלית השוקולד שנותרה מעל הבלינצ'ס ולמי שאוהב, מוסיפים אגוזים גרוסים.

7 להכנת מלית הגבינה: מערבבים במיקסר את הגבינה והסוכר עד לקבלת מרקם חלק.

8 מוסיפים את הקמח, לאחר מכן את הביצה ולבסוף את החמאה המומסת והצימוקים.

9 להרכת המנה: מזלפים את המלית בצד הבלינצ'ס (לא במרכז), מקפלים את הקצוות התחתונים קלפי פנימה, מגלגלים ומניחים כשהפתח כלפי מטה.