אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת גבינה ופירות יער

מתכון לעוגת גבינה מרעננת עם ציפוי פירות אדומים. קינוח מושלם לשבועות

טל יעקב | טל ושני | פורסם 14/05/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית:

200 גרם פירורי עוגיות

70 גרם חמאה מומסת

למלית:

2 מיכלים של שמנת מתוקה

3/4 כוס סוכר

1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל

750 גרם גבינה לבנה 9%

לציפוי:

1/2 כוס מים

250 גרם פירות יער (טריים או קפואים)

כף מיץ לימון

50 גרם סוכר (רבע כוס)

6 גרם ג'לטין

אופן ההכנה:

1 לתחתית: מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת, מרפדים תבנית בקוטר 26 שכוסתה בנייר אפייה ומעבירים למקפיא.

2 למלית: מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקרם יציב אך לא נוקשה. מוסיפים את הגבינה בתנועות קיפול.

3 מוציאים את התבנית מהמקפיא.

4 מניחים שקף מאורך צמוד לשולי התבנית, מבפנים (לא חובה, אבל זה עוזר להפריד את העוגה מהתבנית), יוצקים את המלית ומעבירים להתייצבות של שלוש שעות במקרר.

5 לציפוי: מביאים לרתיחה בסיר את המים, פירות היער, הלימון והסוכר. כשרותח, מסננים את הנוזל לתוך קערה, ואת הפירות הנותרים מועכים על המסננת. מערבבים הכל יחד.

6 מערבבים בקערה קטנה את הג'לטין עם 3 כפות מים קרים. ממסים במיקרו 10 שניות או עד שאין גושים (נזהרים לא לחמם יותר מדי, כי הג'לטין עלול להישרף). מוסיפים את הג׳לטין המומס לקערה עם פירות היער.

7 יוצקים את הרוטב על העוגה. ניתן קודם לפזר פירות יער שלמים, ועליהם לצקת את הרוטב. מחזירים למקרר לעוד שעה לפחות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות