עוגת גבינה ופירות יער
מתכון לעוגת גבינה מרעננת עם ציפוי פירות אדומים. קינוח מושלם לשבועות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתחתית:
200 גרם פירורי עוגיות
70 גרם חמאה מומסת
למלית:
2 מיכלים של שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר
1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל
750 גרם גבינה לבנה 9%
לציפוי:
1/2 כוס מים
250 גרם פירות יער (טריים או קפואים)
כף מיץ לימון
50 גרם סוכר (רבע כוס)
6 גרם ג'לטין
אופן ההכנה:
1 לתחתית: מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת, מרפדים תבנית בקוטר 26 שכוסתה בנייר אפייה ומעבירים למקפיא.
2 למלית: מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקרם יציב אך לא נוקשה. מוסיפים את הגבינה בתנועות קיפול.
3 מוציאים את התבנית מהמקפיא.
4 מניחים שקף מאורך צמוד לשולי התבנית, מבפנים (לא חובה, אבל זה עוזר להפריד את העוגה מהתבנית), יוצקים את המלית ומעבירים להתייצבות של שלוש שעות במקרר.
5 לציפוי: מביאים לרתיחה בסיר את המים, פירות היער, הלימון והסוכר. כשרותח, מסננים את הנוזל לתוך קערה, ואת הפירות הנותרים מועכים על המסננת. מערבבים הכל יחד.
6 מערבבים בקערה קטנה את הג'לטין עם 3 כפות מים קרים. ממסים במיקרו 10 שניות או עד שאין גושים (נזהרים לא לחמם יותר מדי, כי הג'לטין עלול להישרף). מוסיפים את הג׳לטין המומס לקערה עם פירות היער.
7 יוצקים את הרוטב על העוגה. ניתן קודם לפזר פירות יער שלמים, ועליהם לצקת את הרוטב. מחזירים למקרר לעוד שעה לפחות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!