אוכל
צילום׃ דן לב, על השולחן

מוס שוקולד ולרונה עם פולי קפה של "החלוצים 3"

מוס אוורירי משוקולד 70% מוצקי קקאו, קוניאק איכותי ופולים כתושים של קפה משובח, שנותנים קראנץ' איכותי

נעמה שטרנליכט ואיתן נונו | על השולחן | פורסם 07/01/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

360 מ"ל (½1 כוסות) שמנת מתוקה

45 מ"ל (3 כפות) קוניאק, רצוי הנסי XO (או ברנדי איכותי)

180 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) סוכר

350 גרם שוקולד "ולרונה" 70% מוצקי קקאו

250 גרם חלבונים מכ-9 ביצים קטנות וקרות

קורט מלח

להגשה:

40 גרם שוקולד "ולרונה" 70% מוצקי קקאו מגורר

חופן קטן של פולי קפה כתושים גס במכתש ועלי (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר 3/4 כוס שמנת מתוקה, קוניאק ו-60 גרם (5 כפות) סוכר תוך כדי ערבוב עד לבעבוע עדין. מצננים לטמפרטורת החדר.

2 ממיסים שוקולד על בן מארי או במיקרוגל. מוסיפים לשמנת ומערבבים במטרפה למרקם אחיד. מצננים לטמפרטורת החדר.

3 מקציפים חלבונים ומלח כ-4-3 דקות לקצף יציב. מוסיפים בהדרגה 60 גרם (5 כפות) סוכר ומקציפים 5-3 דקות לקצף חלק ומבריק. מוסיפים מחצית מן הקצף לתערובת השוקולד בתנועות קיפול עדינות, ולאחר מכן את המחצית השנייה.

4 מקציפים בקערה נפרדת את יתרת השמנת עם 60 גרם (5 כפות) סוכר לקצפת יציבה. מוסיפים לתערובת השוקולד בתנועות קיפול עדינות. מפסיקים בטרם שתי המסות התאחדו, כדי שיישאר מרקם משויש.

5 עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים את המוס למקרר ל-4 שעות מינימום להתייצבות (המוס יישמר 4-3 ימים במקרר).

6 מגישים: מעבירים את המוס לגביעים, מפזרים מעל שוקולד מגורר ופולי קפה ומגישים.

טיפ: אם יש לכם מקום במקרר, מקררים את המוס ישירות בכוסות. על תשכחו לעטוף כל כוס בניילון נצמד למניעת ריחות לוואי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!