צילום׃ איתמר צוקרמן, בישול ביתי דל כולסטרול
לפתן משמש ותותים
קינוח פירותי מרען ולא משמין
טובה ארן | בישול ביתי דל כולסטרול
| פורסם 01/06/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
ללפתן
24 משמשים יבשים
⅓ כוס חמוציות
4 כוסות מים
2 כפות סוכר או ממתיק מלאכותי
קורט מלח
⅓ כוס מיץ לימון
⅓ כוס ליקר פירות בהיר
16 תותי שדה שטופים וללא עלים
לקישוט: עלי נענע או לימונית
אופן ההכנה:
1 שוטפים היטב את המשמשים והחמוציות ומסננים. 2. מרתיחים סיר עם המים, הסוכר וקורט המלח, מוסיפים את המשמשים ומבשלים 5־6 דקות. 3. מוציאים את המשמשים מהסיר בכף מחוררת ושמים אותם בקערת הלפתן. 4. מוסיפים לסיר את מיץ הלימון ואת החמוציות, מביאים לרתיחה קצרה של 1־2 דקות ומיד מסירים מהלהבה.לאחר מכן מצננים מעט את הנוזל עם החמוציות. 5. מוסיפים את נוזל מיץ הלימון והחמוציות המקורר לקערת המשמשים. 6. כעת יוצקים את הליקר על הפירות, מערבבים קלות, מכסים את הקערה ומשהים במקרר עד להגשה. 7. ממש לפני ההגשה מוסיפים את התותים. מקשטים בעלי נענע או לימונית.