אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

סורבה סברס

כשהחום בלתי נסבל אין משמח יותר מסורבה מקורי ומתוק, שמכינים ברבע שעה

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 17/08/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כוס מים
1 כוס סוכר
גרידה מלימון אחד
כ-5 סברסים (ליצירת 1/2 כוס מיץ סברס)
1/2 כוס מיץ לימון
קורט מלח להדגשה
2 כפות רום קשאסה

אופן ההכנה:

1 מקלפים את הסברס בזהירות (אפשר להשתמש בכפפות חד פעמיות).

2 מרסקים את הסברס במעבד מזון למחית, ומסננים עד שמתקבל מיץ צלול, צבעוני וטעים. 

3 מערבבים לתוך חצי כוס ממיץ הסברס מיץ לימון ומלח, ומניחים בצד.

4 מחממים בסיר את הסוכר, המים וגרידת הלימון עד שהסוכר נמס, ומצננים. מאחדים הכל יחד ושולחים למקפיא לכמה שעות.

5 מגישים כדורים בכוסות זכוכית, יושבים רגל על רגל וצוחקים לחום בפנים.