איך מכינים קרם פטיסייר?
איך התקבע קרם הפטיסייר, אחד הצוקים האיתנים של הקונדיטוריה, כמפלצת מאיימת שרק אופים מקצועיים יכולים להתמודד איתה? לא ברור. מה שברור זה איך נפרק את המיתוס הזה, פעם אחת ולתמיד. קבלו
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
חצי ליטר חלב
1 כפית מחית וניל
5 חלמונים
חצי כוס סוכר
2 וחצי כפות קורנפלור או 4 כפות קמח
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר את החלב יחד עם מחית הווניל עד לסף רתיחה.
2 בקערה נפרדת מערבבים היטב את החלמונים עם הסוכר במטרפה, ואז מוסיפים את הקורנפלור וטורפים שוב.
3 מורידים מהאש את החלב והווניל.
4 מוסיפים שליש מהחלב החם בהדרגה ותוך כדי טריפה לקערה עם החלמונים ומערבבים להשוואת טמפרטורות.
5 מחזירים את תערובת החלמונים לסיר עם יתרת החלב ומחזירים לאש על להבה נמוכה.
6 מחממים את התערובת תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה עד שנוצרת תערובת סמיכה (זה קורה בסוף, סבלנות).
7 מעבירים לקופסה ומכסים בניילון נצמד (צמוד לקרם, אחרת ייווצר קרום). מכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
8 מוציאים, וטורפים בחוזקה כדי לפתוח את הקרם.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
** לגרסה פרווה אפשר להחליף את החלב בחלב סויה, חלב קוקוס או אפילו מיץ תפוזים.
** הכמות הזאת מתאימה לפאי בקוטר 24 ס"מ או למילוי של כ-20 פחזניות.