אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת אגוזים לפסח

מתכון לעוגה תפוחה ואוורירית שתסיים היטב את ארוחת החג. עוגה ללא קמח

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 08/06/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים :

לעוגה:

300 גרם אגוזי מלך טחונים

מעט תמצית וניל (לא הכרחי)

גרידה מחצי לימון

כף קקאו

כפית נס קפה מגורען

250 גרם סוכר

8 ביצים מופרדות

קמצוץ מלח

לציפוי:

20 גרם אבקת סוכר

כף מים חמים מאוד

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים בקערה את האגוזים עם תמצית הווניל, גרידת הלימון, הקקאו והקפה.

3 במיקסר: מערבלים את החלמונים עם הסוכר במהירות בינונית למשך כ-6-7 דקות. מעבירים בעדינות את התערובת היציבה לקערה נקייה.

4 מנקים היטב את קערת המיקסר ומקציפים את החלבונים עם המלח עד שנוצרת תערובת יציבה.

5 מקפלים לקערה עם החלבונים המוקצפים את תערובת החלמונים והסוכר ומוסיפים בעדינות את תערובת האגוזים. מקפלים בהתמדה עד שנוצרת תערובת תפוחה יחסית ואחידה.

6 מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה בגודל 24, או לתבנית מלבנית בגודל בינוני, משטחים בעדינות ואופים כחצי שעה. לאחר זמן האפייה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עוד כעשר דקות כדי שלא תיפול.

7 מכינים את הציפוי: ממיסים בקערית קטנה את אבקת הסוכר עם המים החמים, מוסיפים את הלימון ומערבבים בעדינות עד שנוצרת תערובת לבנה ואחידה.

8 מוציאים את העוגה מהתנור, יוצקים בעדינות את הציפוי ומורחים בעדינות רבה על כל העוגה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!