צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
אצבעות סבלה שוקולד עם מלח ים
עוגיות שוקולד ארוכות בשילוב טעמים מנצח של מתוק ומלוח
אלון גולדמן | קונדיטוריית לחמי
| פורסם 14/01/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
280 גרם חמאה רכה
90 גרם סוכר (חצי כוס)
220 גרם סוכר חום בהיר (כוס)
4 גרם מלח אטלנטי טחון (חצי כפית)
330 גרם קמח רגיל (2.5 כוסות)
50 גרם קקאו (4 כפות)
8 גרם סודה לשתייה (כף מחוקה)
280 גרם שוקולד מריר גרוס
אופן ההכנה:
1 מקרימים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ושני סוגי הסוכר, עד שהתערובת תופסת מעט נפח.
2 מוסיפים מלח, קמח, קקאו וסודה לשתייה ומערבלים רק עד שהמסה אחידה. מוסיפים את השוקולד הגרוס ומערבבים.
3 מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה (אין צורך לקמח) ומקררים לפחות שעה. קורצים או חותכים עוגיות בצורה הרצויה ואופים ב-165 מעלות 10-12 דקות. שומרים בכלי אטום.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!