אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

עוגת גבינה חגיגית

היא יפה, היא טעימה להפליא ואפשר לקשט אותה איך שרוצים - אנחנו הלכנו על שוקולד, שקדים ותפוז מסוכר. בקיצור, לעוגה הזו יש את כל מה שצריך בשביל להיות עוגת יומולדת מפוארת, אז למה אתם מחכים?

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 30/04/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לבסיס (תבנית בקוטר 26 ס"מ):

200 גרם ביסקוויטים, מפוררים

50 גרם שקדים מולבנים טחונים

100 גרם מרגרינה מומסת

1 כפית תמצית וניל

לעוגה:

5 ביצים

1 כוס סוכר

1 מכל שמנת חמוצה 9% (200 מ"ל)

750 גרם גבינה לבנה 9%

1 שקית אינסטנט פודינג וניל

2 כפות קורנפלור

לציפוי:

2 מכלי שמנת חמוצה (200 מ"ל כל אחד)

4 כפות אבקת סוכר

50 גרם שוקולד מריר, מגורר

3 כפות תפוז מסוכר חתוך לקוביות קטנות

10 שקדים שלמים, לא קלויים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים קלות תבנית אפייה בקוטר 26.

2 מערבבים יחד את מרכיבי הבסיס ומהדקים היטב לתחתית התבנית המשומנת.

3 מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים. בקערה אחת מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, ובקערה שנייה מערבבים את החלמונים עם שאר המרכיבים של העוגה.

4 מערבבים את שתי התערובות בתנועות קיפול, ומעבירים לתבנית.

5 מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים (ליצירת אדים), מכניסים את העוגה ואופים כשעה. לאחר האפייה משאירים את העוגה בתנור ולא פותחים אותו לפחות שעתיים. מצננים לילה במקרר.

6 למחרת מערבבים את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר ומצפים את העוגה. מקשטים בשוקולד המגורר, קליפות התפוז המסוכר והשקדים.

לבלוג של אינס שילת ואפיק

>> בשבוע שעבר הכנו חטיפי פיצה שישדרגו כל מסיבה