אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגת גבינה, שוקולד וחמאת בוטנים

עוגת שכבות מקורית עם שילוב של שלושה טעמים שלא חשבתם לשלב

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 17/02/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית בקוטר 24 ס"מ

לבסיס ולדפנות:

200 גרם ביסקוויטים

50 גרם בוטנים קלופים קלויים וממולחים

100 גרם שוקולד מריר בקוביות / מטבעות

80 גרם חמאה מומסת

למלית:

2 גביעים (450 גרם) גבינת שמנת 30%

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

1 כוס (200 גרם) סוכר

4 ביצים

1/2 מיכל (250 גרם) חמאת בוטנים חלקה

לציפוי:

גביע + 1/4 גביע (250 גרם) שמנת חמוצה

2 כפות (25 גרם) סוכר חום בהיר

100 גרם שוקולד מריר בקוביות או במטבעות

לעיטור:

כרבע כוס בוטנים קלופים קלויים וממולחים קצוצים גס

אופן ההכנה:

1 להכנת הבסיס: במעבד מזון טוחנים יחד את הביסקוויטים, הבוטנים והשוקולד עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים לתערובת לחה. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה בבסיס ובדפנות. מהדקים את התערובת לבסיס ולדפנות בשכבה דקה ואחידה ומעבירים למקפיא בזמן שמכינים את המלית. ניתן לקצץ את כמות הבסיס בחצי ולהסתפק בריפוד הבסיס בלבד.

2 להכנת המלית: מחממים תנור ל-170 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד את הגבינה והשמנת החמוצה. מוסיפים את הסוכר ומערבלים היטב. נעזרים במרית כדי לוודא שהתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד ומערבלים עד להטמעה מלאה. מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבלים עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. יוצקים בעדינות את המלית על גבי הבסיס ומעבירים לתנור למשך כ-50 דקות. העוגה מוכנה כאשר חלקה העליון יציב. מוציאים מהתנור בזמן שמכינים את הציפוי.

3 להכנת הציפוי: בסיר קטן על גבי להבה נמוכה מחממים יחד את השמנת החמוצה, הסוכר והשוקולד עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מערבבים היטב ויוצקים על גבי מלית הגבינה. מטים את העוגה כך שהציפוי יכסה את כולה באופן אחיד. מחזירים לתנור ואופים עוד 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים לקירור לפחות ללילה אחד.

4 לעיטור: לפני ההגשה מעטרים בבוטנים הקצוצים.

* ע"פ מתכון של נייג'לה לוסון

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 >> לכל המתכונים לשבועות