אוכל
צילום׃ mako אוכל

כדורי שוקולד, כמו של פעם!

מתכון קליל וזול להכנה ב 15 דקות עבודה. מלבד המרכיבים הקבועים, המתכון מכיל "תוספות" שניתן להוסיף או להפחית בכלל, לפי מידת האהבה...המתכון יכול להיות חלבי או פרווה בקלות, ע"י החלפת החמאה במרגרינה.

0528301467 | מתכוני גולשים | פורסם 27/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 176 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם ביסקוויט פתי בר לבן (או שוקו)

250 גרם חמאה (או מרגרינה למתכון פרווה)

150 גרם שוקולד מריר (שבור לקוביות)

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 כוס (240 מ"ל) מים

4 כפות קקאו. תוספות אפשריות ומומלצות: 1 כוס צימוקים

1/2 כוס אגוזי מלך שבורים

1/4 כוס רום (משקה רום אמיתי הכי מומלץ

אך גם תמצית רום תעשה את העבודה ואז יש להוסיף כ- 2 כפיות בלבד). לציפוי: קוקוס או סוכריות צבעוניות או שבבי שוקולד...וכו...כיד הדימיון.

אופן ההכנה:

בסיר קטן מניחים: חמאה, שוקולד, סוכר, מים וקקאו. מבשלים על אש קטנה כ- 10 דקות עד שכל המרכיבים נמסים והופכים לתערובת אחידה ומצננים מעט. בינתיים מרסקים את הפתי בר לחתיכות קטנות (אפשר לשים בשקית ניילון אטומה ולדפוק עם פטיש של שניצל או לשים בפוד פרוססור ולעבד בכמה "פולסים"). חשוב לא לרסק את הפתי בר לאבקה, אלא לשברים קטנים. מניחים את הפתי בר בקערה גדולה ושופכים עליהם את תערובת השוקולד שהצטננה מעט. זה גם הזמן להוסיף את הצימוקים/אגוזים /רום, אם רוצים). מערבבים בעדינות (לא ללוש) את התערובת בידיים ויוצרים כדורים בגודל האהוב. בצלוחית מרק מכינים את הציפוי הרצוי (קוקוס, סוכריות...), מגלגלים את הכדורים בציפוי ומניחים במנג'טים.

כשאני מכינה את המתכון למבוגרים שבינינו אני מוסיפה את כל התוספות ומצפה בקוקוס, וכשאני מכינה לילדים אני משמיטה את התוספות ומצפה חצי מהכדורים בקוקוס וחצי בסוכריות.

הצעת יעול: אחרי ששופכים את תערובת השוקולד לפתי בר ולפני התוספות, ניתן לחלק את התערובת ל-2 קערות ואז להוסיף תוספות רק לחלק מהכמות וכך ליצור כדורים שיקלעו לטעם כולם.

>> והנה עוד מתכון ליופי של כדורי שוקולד