אוכל

אפרסקים בקראמל

בתוספת גלידת וניל ברוטב שוקולד

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 02/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 אפרסקים חצויים ומגולענים
60 גר' חמאה
שליש כוס סוכר
2 מקלות וניל חצויים או תמצית וניל
4 כפות מיץ לימון סחוט טרי

לרוטב שוקולד

200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
1 מיכל מנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

שמים במחבת את החמאה, סוכר, וניל ומיץ לימון. מניחים במחבת את האפרסקים עם הצד החתוך כלפי מטה. מבשלים על להבה גבוהה כשש-שבע דקות עד שהאפרסקים מקורמלים יפה. מבשלים את השוקולד עם השמנת והוניל עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת אחידה. שמים את האפרסקים על צלחת. שמים על כל מחצית כדור גלידת וניל ועליו יוצקים רוטב שוקולד.