אוכל
צילום׃ יעל דבי, mako אוכל

קינוח ג'לי ומלבי

זה מה שקורה כששניים מהקינוחים שאנחנו הכי אוהבים עושים נגדנו יד אחת: מתקבל קינוח כוסות מתוק מתוק, שאנחנו מאוד מתקשים לתת לו את הזמן שלו במקרר

יעל דבי | mako אוכל | פורסם 02/06/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים (ל-4 כוסות בנפח 250 מ"ל):

90 גרם (חבילה) אבקת ג'לי בטעם תות או פטל

360 מ"ל (כוס וחצי) מים רותחים

חופן דובדבנים, חצויים

40 גרם (4 כפות גדושות) קורנפלור

120 מ"ל (חצי כוס) + 480 מ"ל (2 כוסות) חלב

120 מ"ל (חצי כוס/חצי מכל קטן) שמנת מתוקה 38%

60 גרם (חצי כוס + כף) סוכר

להגשה:

4 כפות סירופ מלבי

2 כפות קוקוס טחון

כף פיסטוקים

קורט ורדים מיובשים אכילים

דובדבנים, להגשה

אופן ההכנה:

כל המתכונים לשבועות

1 מכינים את הג'לי: מערבבים בקערה את אבקת הג'לי והמים הרותחים עד להמסה מוחלטת.

2 מסדרים כוסות הגשה על תבנית מאפינס הפוכה, כך שיהיו מוטות באלכסון. שופכים את הג'לי באופן שווה בכל הכוסות ומוסיפים את הדובדבנים. מעבירים למקרר לשעתיים. אחרי ההתייצבות, מעברים למקפיא עד השימוש.

3 מערבבים בקערית את הקורנפלור וחצי כוס חלב עד להמסה מוחלטת של הקורנפלור.

4 מחממים בסיר את 2 כוסות החלב, השמנת והסוכר תוך כדי ערבוב, עד לסף רתיחה.

5 מוסיפים את תערובת הקורנפלור (עדיף לערבב שוב את הקורנפלור בחלב, כי הוא נוטה לשקוע בתחתית הקערה) וטורפים היטב, עד שהתערובת מתחילה להסמיך. ממשיכים לטרוף בחוזקה עוד כדקה ומסירים מהאש.

6 מוציאים את כוסות הקינוח עם הג'לי, שופכים את המלבי מעל ומכסים את פני המלבי בניילון נצמד. מעבירים לקירור של ארבע שעות.

7 מגישים עם סירופ מלבי, קוקוס, פיסטוקים, ורדים ודובדבנים.