קינוח ג'לי ומלבי
זה מה שקורה כששניים מהקינוחים שאנחנו הכי אוהבים עושים נגדנו יד אחת: מתקבל קינוח כוסות מתוק מתוק, שאנחנו מאוד מתקשים לתת לו את הזמן שלו במקרר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
מרכיבים (ל-4 כוסות בנפח 250 מ"ל):
90 גרם (חבילה) אבקת ג'לי בטעם תות או פטל
360 מ"ל (כוס וחצי) מים רותחים
חופן דובדבנים, חצויים
40 גרם (4 כפות גדושות) קורנפלור
120 מ"ל (חצי כוס) + 480 מ"ל (2 כוסות) חלב
120 מ"ל (חצי כוס/חצי מכל קטן) שמנת מתוקה 38%
60 גרם (חצי כוס + כף) סוכר
להגשה:
4 כפות סירופ מלבי
2 כפות קוקוס טחון
כף פיסטוקים
קורט ורדים מיובשים אכילים
דובדבנים, להגשה
אופן ההכנה:
1 מכינים את הג'לי: מערבבים בקערה את אבקת הג'לי והמים הרותחים עד להמסה מוחלטת.
2 מסדרים כוסות הגשה על תבנית מאפינס הפוכה, כך שיהיו מוטות באלכסון. שופכים את הג'לי באופן שווה בכל הכוסות ומוסיפים את הדובדבנים. מעבירים למקרר לשעתיים. אחרי ההתייצבות, מעברים למקפיא עד השימוש.
3 מערבבים בקערית את הקורנפלור וחצי כוס חלב עד להמסה מוחלטת של הקורנפלור.
4 מחממים בסיר את 2 כוסות החלב, השמנת והסוכר תוך כדי ערבוב, עד לסף רתיחה.
5 מוסיפים את תערובת הקורנפלור (עדיף לערבב שוב את הקורנפלור בחלב, כי הוא נוטה לשקוע בתחתית הקערה) וטורפים היטב, עד שהתערובת מתחילה להסמיך. ממשיכים לטרוף בחוזקה עוד כדקה ומסירים מהאש.
6 מוציאים את כוסות הקינוח עם הג'לי, שופכים את המלבי מעל ומכסים את פני המלבי בניילון נצמד. מעבירים לקירור של ארבע שעות.
7 מגישים עם סירופ מלבי, קוקוס, פיסטוקים, ורדים ודובדבנים.