אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מרק פטל שחור קר עם עלי גרניום

קינוח נהדר עם פירות קיץ מרעננים בגרסה מודרנית לקומפוט של סבתא עם תחושה לימונית כיפית

מיכל אנסקי | mako אוכל | פורסם 11/08/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

את הפטל השחור אפשר להחליף בתותי עץ, במנגו או בפפאיה, וסחיטה טובה של לימון תמיד מרעננת את זה.

הקומפוט הזה ממכר; אפשר לשמור אותו המון זמן במקרר, והוא גם קינוח נפלא לאנשים ששומרים על כשרות: מנה מתוקה, טעימה וכשרה, שלא מתפשרת על הטעם.

מרכיבים :

300 גרם פטל שחור או תות עץ שחור

3/4 1 כוסות (450 מ"ל) מים

8 עלי גרניום ריחני

200 גרם סוכר

4 תפוחים מתוקים

אופן ההכנה:

1 בסיר בינוני מרתיחים את המים עם עלי הגרניום והסוכר. מניחים לסירופ לבעבע על אש בינונית ולהצטמצם במשך 4-3 דקות. מסלקים את עלי הגרניום.

2 קולפים את התפוחים, מחלצים את ליבתם, חותכים לרבעים ומכניסים אותם לסירופ. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהתפוחים נעשים שקופים אך עדיין מוצקים.

3 מכבים את האש וזורקים פנימה את הפטל.

4 מגישים את הקומפוט מצונן היטב.

*את עלי הגרניום הריחניים אפשר להשיג במשתלות, בגינה שלכם או של השכנים. הם מעולים גם במים צוננים עם קרח, או בלימונדה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!