מרק פטל שחור קר עם עלי גרניום
קינוח נהדר עם פירות קיץ מרעננים בגרסה מודרנית לקומפוט של סבתא עם תחושה לימונית כיפית
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
את הפטל השחור אפשר להחליף בתותי עץ, במנגו או בפפאיה, וסחיטה טובה של לימון תמיד מרעננת את זה.
הקומפוט הזה ממכר; אפשר לשמור אותו המון זמן במקרר, והוא גם קינוח נפלא לאנשים ששומרים על כשרות: מנה מתוקה, טעימה וכשרה, שלא מתפשרת על הטעם.
מרכיבים :
300 גרם פטל שחור או תות עץ שחור
3/4 1 כוסות (450 מ"ל) מים
8 עלי גרניום ריחני
200 גרם סוכר
4 תפוחים מתוקים
אופן ההכנה:
1 בסיר בינוני מרתיחים את המים עם עלי הגרניום והסוכר. מניחים לסירופ לבעבע על אש בינונית ולהצטמצם במשך 4-3 דקות. מסלקים את עלי הגרניום.
2 קולפים את התפוחים, מחלצים את ליבתם, חותכים לרבעים ומכניסים אותם לסירופ. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהתפוחים נעשים שקופים אך עדיין מוצקים.
3 מכבים את האש וזורקים פנימה את הפטל.
4 מגישים את הקומפוט מצונן היטב.
*את עלי הגרניום הריחניים אפשר להשיג במשתלות, בגינה שלכם או של השכנים. הם מעולים גם במים צוננים עם קרח, או בלימונדה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!