עוגת סולת של "ברטי"
העוגה השווה ביותר שסבתא הכינה - בגרסת מסעדת "ברטי" עם טוויסט מיוחד של טחינה גולמית
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
תבנית מרובעת בגודל 25 ס”מ
200 גרם ביצים (כ-4 יח’ בינוניות)
160 מ"ל (2/3 כוס) שמן
200 מ"ל (3/4 כוס + כף) מיץ תפוזים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
120 גרם (1/2 כוס) סוכר חום דמררה
70 גרם (2/3 כוס) שקדים טחונים
100 גרם (3/4 כוס) קמח
180 גרם (1 כוס) סולת
15 גרם (½1 שקיות) אבקת אפייה
200 גרם (8 יח’) תמרים לחים קלופים, מגולענים וחתוכים לרבעים
לסירופ:
300 גרם (½1 כוסות) סוכר
300 מ"ל (¼1 כוסות) מים
40 גרם (2 כפות) דבש
לקט תבלינים: מקל וניל חצוי לאורכו, מסמר ציפורן, 2 תרמילי הל, קליפה מתפוז ו/או לימון, מקל קינמון ו/או כוכב אניס
להגשה:
טחינה גולמית
אופן ההכנה:
1 מכינים את הסירופ כמה שעות לפני העוגה: שמים את כל חומרי הסירופ בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין 5-3 דקות עד לקבלת סירופ. מסננים, מסלקים את התבלינים ושומרים מכוסה במקרר.
2 מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
3 טורפים בקערה ביצים, שמן, מיץ תפוזים וקליפת תפוז מגוררת.
4 מערבבים בקערה נפרדת סוכר, שקדים, קמח, סולת ואבקת אפייה.
5 מוסיפים את החומרים היבשים לנוזליים ומערבבים למרקם אחיד. יוצקים לתבנית ומפזרים מעל תמרים.אופים 25-20 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
6 מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה את הסירופ הקר בעזרת מצקת בהדרגה ובאופן שווה. מניחים לעוגה להצטנן ולספוג את הסירופ. העוגה תישמר מכוסה כ-3 ימים בטמפרטורת החדר. מגישים לצד העוגה קערית טחינה גולמית.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!