אוכל
צילום׃ דן לב, על השולחן

עוגת סולת של "ברטי"

העוגה השווה ביותר שסבתא הכינה - בגרסת מסעדת "ברטי" עם טוויסט מיוחד של טחינה גולמית

רועי ענתבי | על השולחן | פורסם 02/01/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית מרובעת בגודל 25 ס”מ

200 גרם ביצים (כ-4 יח’ בינוניות)

160 מ"ל (2/3 כוס) שמן

200 מ"ל (3/4 כוס + כף) מיץ תפוזים

קליפה מגוררת מתפוז אחד

120 גרם (1/2 כוס) סוכר חום דמררה

70 גרם (2/3 כוס) שקדים טחונים

100 גרם (3/4 כוס) קמח

180 גרם (1 כוס) סולת

15 גרם (½1 שקיות) אבקת אפייה

200 גרם (8 יח’) תמרים לחים קלופים, מגולענים וחתוכים לרבעים

לסירופ:

300 גרם (½1 כוסות) סוכר

300 מ"ל (¼1 כוסות) מים

40 גרם (2 כפות) דבש

לקט תבלינים: מקל וניל חצוי לאורכו, מסמר ציפורן, 2 תרמילי הל, קליפה מתפוז ו/או לימון, מקל קינמון ו/או כוכב אניס

להגשה:

טחינה גולמית

אופן ההכנה:

1 מכינים את הסירופ כמה שעות לפני העוגה: שמים את כל חומרי הסירופ בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין 5-3 דקות עד לקבלת סירופ. מסננים, מסלקים את התבלינים ושומרים מכוסה במקרר.

2 מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

3 טורפים בקערה ביצים, שמן, מיץ תפוזים וקליפת תפוז מגוררת.

4 מערבבים בקערה נפרדת סוכר, שקדים, קמח, סולת ואבקת אפייה.

5 מוסיפים את החומרים היבשים לנוזליים ומערבבים למרקם אחיד. יוצקים לתבנית ומפזרים מעל תמרים.אופים 25-20 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

6 מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה את הסירופ הקר בעזרת מצקת בהדרגה ובאופן שווה. מניחים לעוגה להצטנן ולספוג את הסירופ. העוגה תישמר מכוסה כ-3 ימים בטמפרטורת החדר. מגישים לצד העוגה קערית טחינה גולמית.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!