אוכל

דובשניות שוקולד מתפוצצות

זה הזמן לנצל את צנצנות הדבש הקטנות שנותרו מאחור, ולהכין את העוגיות של ילדותנו בגרסה עתירת שוקולד

גולי פנחסוב | mako | פורסם 18/12/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
5 ביצים מספר 3
190 גרם דבש (חצי כוס ועוד שתי כפות)
כפית אבקת אפייה
שתי כוסות ועוד שתי כפות קמח
לקישוט: סוכר ואבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים מעט את הדבש במיקרו, כדי שיתרכך. מקציפים ביצים ודבש לקצף תפוח ואוורירי. 2. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל ומוסיפים לביצים המוקצפות. 3. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים היטב. 4. מצננים את התערובת ויוצרים כדורים שווים. מגלגלים את הכדורים בסוכר ואז באבקת סוכר, ואופים ב-180 מעלות 8-10 דקות - עד דקה אחרי שהדובשניות מתפקעות.