אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

חטיפי קוקוס ושוקולד ביתיים

חטיפים מתוקים, ממכרים ויפים עם מרקם משגע. והכי חשוב - הרבה יותר בריאים מחטיפים קנויים

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 24/06/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 116 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

שליש כוס + 1 כף (100 מ"ל) מ"ל שמנת מתוקה

1 כוס+1 כף (140 גרם) אבקת סוכר

3 כוסות (200 גרם) קוקוס טחון

קורט מלח

300 גרם שוקולד מריר 60%, קצוץ או במטבעות קטנות

אופן ההכנה:

1 בקערה מערבבים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת משחתית. מוסיפים את הקוקוס הטחון והמלח ומערבבים היטב לקבלת עיסה דביקה מעט. יוצרים מהעיסה גלילים באורך של כ-5 ס"מ ובעובי של 2 ס"מ. אם העיסה יבשה מידי ולא מתגבשת בקלות ניתן להוסיף עוד כף אחת או שתיים של שמנת מתוקה.

2 מניחים את גלילי הקוקוס על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מעבירים לקירור לכ-20 דקות. בזמן שגלילי הקוקוס מתקררים מטמפררים או ממסים את השוקולד.

3 לטמפרור: בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים בגובה של כ-2 ס"מ. מניחים מעל קערה חסינת חום כך שלא תיגע ישירות במים. מניחים בקערה 200 גרם מהשוקולד ואת מד החום. ממיסים את השוקולד עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 45 מעלות. מסירים את הקערה מהסיר ומוסיפים פנימה את 100 גרם השוקולד הנותרים. מערבבים בעדינות ומצננים את התערובת עד שהיא מגיעה לטמפרטורה של 29 מעלות. מחזירים את הקערה על גבי הסיר עם המים הרותחים ובחימום קצר מעלים את הטמפרטורה של השוקולד ל-32 מעלות. כשהשוקולד מגיע לטמפרטורה זו הוא מוכן.

4 מוציאים את גלילי הקוקוס מהקירור וטובלים בכל פעם גליל אחד בקערה עם השוקולד. בעזרת מזלג מגלגלים את הגליל כך שיצופה היטב מכל צדדיו. מאפשרים לשאריות השוקולד לטפטף חזרה לקערה. מניחים בחזרה בתבנית עם נייר האפייה.

5 מצננים את חטיפי הקוקוס לטמפרטורת החדר (או מעבירים לקירור לזמן קצר). ניתן להעביר מקצת מהשוקולד המומס שנותר לשק זילוף קטן ולזלף על גבי חטיפי הקוקוס פסים דקים של שוקולד מומס. שומרים בקופסה אטומה בקירור.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!