אוכל
צילום׃ דניאל בר און

ביסקוטי עם סורבה אשכולית אדומה

שלושה סוגי ביסקוטי עמוסים בכל טוב, סורבה אשכוליות וטרגון מרענן וגם ממרח מרשמלו וג'לי. מאתגר? לא נכחיש

ג'וש סטיל | מאסטר שף | פורסם 11/02/14 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.2 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לביסקוטי:

560 גרם קמח

כפית אבקת אפייה

500 גרם סוכר

6 ביצים טרופות

45 גרם שוקולד

90 גרם חמוציות קצוצות

180 גרם פיסטוקים קצוצים

גרידה משני לימונים

100 גרם אגוזי לוז

100 גרם תמרים קצוצים

20 גרם שוקולד צ'יפס

30 גרם שקדים קצוצים

חצי כפית תמצית וניל אמיתית

למרשמלו:

100 גרם אבקת סוכר

400 גרם סוכר

300 מ"ל מים

כף דבש

4 כפות ג'לטין

2 חלבונים

לסורבה אשכוליות וטרגון:

כף גרידת אשכולית

כף דבש

3.75 כוס של מיץ אשכוליות

3 כפות של מיץ חמוציות

1.5 כפות של וודקה

5 גבעולי טרגון

2 כפיות טרגון קצוץ

לג'לי תפוז ג'ינג'ר:

1/2 שקית ג'לטין

250 מ"ל מיץ תפוזים

פיסת ג'ינג'ר קלופה ופרוסה באורך 5 ס"מ

3 גרם אגר

אופן ההכנה:

1 הביסקוטי: מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והסוכר. מוסיפים את הביצים הטרופות בהדרגה תוך כדי ערבוב עד לקבלת בצק. ממיסים את השוקולד בבן-מארי.

2 מחלקים את הבצק לשלוש קערות: לקערה אחת מוסיפים את החמוציות, הפיסטוקים ושליש מגרידת הלימון. לקערה השנייה מוסיפים אגוזי לוז, תמרים ושליש מגרידת לימון. לקערה השלישית מוסיפים את השוקולד המומס, השקדים, תמצית וניל, גרידת לימון ושוקולד צ'יפס.

3 מערבבים את הבצק עם התוספות השונות ויוצרים כיכרות. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים את הכיכרות בטמפרטורה של 160 מעלות למשך 25 דקות.

4 מצננים את הכיכרות וחותכים לפרוסות דקות. מסדרים את הפרוסות בתבנית ואופים שוב כ-10 עד 15 דקות עד שמתקבלים ביסקוטי זהובים משני הצדדים.

5 המרשמלו: מנפים את אבקת הסוכר לתוך תבנית בגודל בינוני כדי למנוע הידבקות של המרשמלו. בסיר בינוני מערבבים יחד את הסוכר, 175מ"ל מים, דבש ומביאים את התערובת לטמפרטורה של 120-130 מעלות צלזיוס. במידה ואין מדחום ניתן לטפטף טיפה מתערובת הסוכר לתוך כוס מים במידה והתערובת יוצרת כדור התערובת מוכנה.

6 בקערה על גבי בן-מארי שמים 125מ"ל של מים. מפזרים מעל את הג'לטין ומערבבים עד שהג'לטין נמס. מערבבים את הג'לטין עם הסירופ.

7 מתחילים להקציף את החלבונים עד לדרגה של גבעות רכות. ממשיכים להקציף תוך הוספה איטית מאוד של הסירופ עם הג'לטין. ממשיכים להקציף עד שהתערובת מתעבה. מערבבים פנימה את תמצית הווניל. ניתן להגיש מידית או להשתמש במרשמלו כרוטב לטבילת פירות, עוגיות וכו'. 

8 סורבה האשכוליות והטרגון: מערבבים את גרידת האשכולית, הדבש, המיצים והוודקה ומבשלים על אש בינונית עד שהדבש נמס. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את גבעולי הטרגון ומניחים כשעה בטמפרטורת החדר. מסננים את המיץ ומערבבים פנימה את הטרגון הקצוץ. מכניסים למכונת גלידה ובמידה ולא ניתן להקפיא מוציאים את התערובת מדי שעה ומערבבים אותה על מנת למנוע היווצרות של יותר מידי קריסטלים של קרח.

9 לג'לי תפוז ג'ינג'ר: מערבבים את הג'לטין ביחד עם 100 מ"ל ממיץ התפוזים. בסיר קטן מביאים לרתיחה עדינה את יתרת מיץ התפוזים ביחד עם הג'ינג'ר. מורידים מהאש ומניחים בצד כעשר דקות. מסננים ומוסיפים פנימה את האגר תוך כדי ערבוב ומחזירים חזרה על אש נמוכה עד שהתערובת מבעבעת. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את התערובת השנייה של המיץ עם הג'לטין ואת התערובת שופכים לתוך תבנית רחבה על מנת ליצור יריעה דקה של ג'לי. משתמשים בג'לי לקישוט הצלחת. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים