אוכל
צילום׃ דניאל לילה, לחם ארז

פונדנט שוקולד של לחם ארז

המתכון הקלאסי והמתוק

| לחם ארז | פורסם 02/11/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

160 גרם חמאה
140 גרם שוקולד מריר איכותי (לפחות 60% קקאו)
25 גרם קקאו

תערובת חלמונים

3 חלמונים
80 גרם סוכר

תערובת חלבונים

3 חלבונים
40 גרם סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות2. ממיסים את השוקולד והחמאה בבן מארי (קערה המונחת מעל סיר עם מים חמים)3. בסיר קטן על אש קטנה מחממים ומערבבים את החלמונים והסוכר עד שהסוכר נמס.4. מערבבים במיקסר את החלבונים והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.5. מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת החלבונים והסוכר. מוסיפים את תערובת החלמונים ולבסוף את הקקאו לאחר שעבר סינון במסננת דקה.6. מוזגים לתוך רינג בקוטר 10 ס"מ ואופים בתנור למשך 40 – 35 דקות עד אשר הפונדנט מקבל סדק קל בחלקו העליון.7. מצננים ומגישים בתוספת כדור גלידת וניל.