אוכל
צילום׃ קופסת המתכונים: פסח, הוצאת מודן

עוגת פאדג’ שוקולד

כשאנחנו אומרים עוגת שוקולד, אנחנו מתכוונים לזה. קינוח קרמי ורך שפשוט נמס על הלשון

בני סיידא | קופסת המתכונים: פסח, הוצאת מודן | פורסם 11/04/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 364 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים (10 מנות):

400 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

1/3 כוס שמנת מתוקה

400 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1 כף אבקת קקאו משובח

1 כף אבקת קפה נמס

6 ביצים, מופרדות

1 כוס סוכר

אופן ההכנה:

1 משמנים ומרפדים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ.

2 מחממים תנור לחום בינוני־נמוך (160).

3 שמים בקערה על אמבט אדים את השוקולד, השמנת, החמאה, הקקאו, אבקת הקפה הנמס ו-3/4 כוס סוכר, וממיסים לתערובת אחידה.

4 מסירים מהאש, מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה ובוחשים היטב.

5 מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר לקצף יציב, מקפלים לתערובת השוקולד, יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות.

6 מורידים את חום התנור ל-120 ואופים עוד 15 דקות.

7 מוציאים מהתנור, מעבירים סכין בין דופן התבנית עוגה ומקררים עד להגשה.