צילום׃ קופסת המתכונים: פסח, הוצאת מודן
עוגת פאדג’ שוקולד
כשאנחנו אומרים עוגת שוקולד, אנחנו מתכוונים לזה. קינוח קרמי ורך שפשוט נמס על הלשון
בני סיידא | קופסת המתכונים: פסח, הוצאת מודן
| פורסם 11/04/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
400 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
1/3 כוס שמנת מתוקה
400 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 כף אבקת קקאו משובח
1 כף אבקת קפה נמס
6 ביצים, מופרדות
1 כוס סוכר
אופן ההכנה:
1 משמנים ומרפדים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ.
2 מחממים תנור לחום בינוני־נמוך (160).
3 שמים בקערה על אמבט אדים את השוקולד, השמנת, החמאה, הקקאו, אבקת הקפה הנמס ו-3/4 כוס סוכר, וממיסים לתערובת אחידה.
4 מסירים מהאש, מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה ובוחשים היטב.
5 מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר לקצף יציב, מקפלים לתערובת השוקולד, יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות.
6 מורידים את חום התנור ל-120 ואופים עוד 15 דקות.
7 מוציאים מהתנור, מעבירים סכין בין דופן התבנית עוגה ומקררים עד להגשה.