אוכל
צילום׃ Amos Schliack, GettyImages IL

פנקוטה יוגורט

בטעם אפרסק

שי-לי ליפא אנג'ל | גלובס | פורסם 01/06/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 כוס חלב (250 מ"ל)
2 כפיות שטוחות אבקת ג'לטין (7 גרם בסך-הכל)
חצי כוס סוכר (100 גרם)
500 גרם יוגורט בטעם אפרסק

להגשה:

קוביות אפרסקים טריים או משומרים

אופן ההכנה:

1 יוצקים את החלב לסיר קטן, זורים מעל את אבקת הג'לטין, ומשהים כ-10 דקות. 2. מוסיפים לחלב את הסוכר ומחממים כ-5 דקות על להבה נמוכה, תוך בחישה, עד שהג'לטין והסוכר נמסים. מביאים לסף רתיחה ומכבים את הלהבה. מצננים במשך כ-10 דקות. 3. מוסיפים את יוגורט האפרסק ומערבבים היטב. 4. יוצקים לתבנית שקעים מסיליקון או לכלי אלומיניום אישיים חד-פעמיים, מכסים בניילון נצמד, ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות. שומרים במקרר עד 3 ימים. להגשה, הופכים על צלחת ומעטרים בקוביות הפרי.