צילום׃ Amos Schliack, GettyImages IL
פנקוטה יוגורט
בטעם אפרסק
שי-לי ליפא אנג'ל | גלובס
| פורסם 01/06/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
1 כוס חלב (250 מ"ל)
2 כפיות שטוחות אבקת ג'לטין (7 גרם בסך-הכל)
חצי כוס סוכר (100 גרם)
500 גרם יוגורט בטעם אפרסק
להגשה:
קוביות אפרסקים טריים או משומרים
אופן ההכנה:
1 יוצקים את החלב לסיר קטן, זורים מעל את אבקת הג'לטין, ומשהים כ-10 דקות. 2. מוסיפים לחלב את הסוכר ומחממים כ-5 דקות על להבה נמוכה, תוך בחישה, עד שהג'לטין והסוכר נמסים. מביאים לסף רתיחה ומכבים את הלהבה. מצננים במשך כ-10 דקות. 3. מוסיפים את יוגורט האפרסק ומערבבים היטב. 4. יוצקים לתבנית שקעים מסיליקון או לכלי אלומיניום אישיים חד-פעמיים, מכסים בניילון נצמד, ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות. שומרים במקרר עד 3 ימים. להגשה, הופכים על צלחת ומעטרים בקוביות הפרי.