צילום׃ יחסי ציבור
קרפ-פוקצ'ה
מאפה איטלקי מפנק במילוי גבינה-שוקולד ממכר
אליאב גולדנברג | מסעדת ג'ויה
| פורסם 19/08/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לבצק
1 קילו קמח
2.5 כוסות מים
20 גרם שמרים (1 כף שמרים)
1 כף שמן זית
1 כפית מלח שטוחה
למלית
3 כפות שוקולד למריחה
שלוש כפות של גבינת ריקוטה 9%
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מערבבים את מרכיבי הבצק יחד בבלנדר: קמח, מים, שמרים, שמן זית, ומלח.
2 מתפיחים את הבצק עד שהוא מכפיל את נפחו בטמפ' החדר.
3 מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים שווים.
4 מפזרים קמח על משטח העבודה, מרדדים כל כדור עם מערוך לכחצי סנטימטר עובי.
5 בכל כדור שמים 3 כפות של שוקולד למריחה ושלוש כפות של גבינת ריקוטה ומורחים שהטעמים יתערבבו.
6 מקפלים כל בצק לחצי ירח, בוזקים מעל אבקת סוכר בנדיבות ומכניסים לתנור למשך 7-10 דקות בחום של 250 מעלות. מוציאים כשהקרפ מקבל מעט צבע זהוב.