אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

קרפ-פוקצ'ה

מאפה איטלקי מפנק במילוי גבינה-שוקולד ממכר

אליאב גולדנברג | מסעדת ג'ויה | פורסם 19/08/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק

1 קילו קמח
2.5 כוסות מים
20 גרם שמרים (1 כף שמרים)
1 כף שמן זית
1 כפית מלח שטוחה

למלית

3 כפות שוקולד למריחה
שלוש כפות של גבינת ריקוטה 9%
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבבים את מרכיבי הבצק יחד בבלנדר: קמח, מים, שמרים, שמן זית, ומלח. 

2 מתפיחים את הבצק עד שהוא מכפיל את נפחו בטמפ' החדר. 

3 מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים שווים. 

4 מפזרים קמח על משטח העבודה, מרדדים כל כדור עם מערוך לכחצי סנטימטר עובי. 

5 בכל כדור שמים 3 כפות של שוקולד למריחה ושלוש כפות של גבינת ריקוטה ומורחים שהטעמים יתערבבו. 

6 מקפלים כל בצק לחצי ירח, בוזקים מעל אבקת סוכר בנדיבות ומכניסים לתנור למשך 7-10 דקות בחום של 250 מעלות. מוציאים כשהקרפ מקבל מעט צבע זהוב.