אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

תפוחים אפויים במילוי צימוקים ואגוזים

קינוח מתוק ובריא, בהגשה מרשימה

| פירות בראשית | פורסם 16/06/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 תפוחים טריים (עדיף מזן פינק ליידי)
2 מקלות קינמון
1 מקל וניל
20 גרם ג'ינג'ר מסוכר (לא חובה)
50 גרם צימוקים בהירים
4 רצועות של קליפות לימון
50 גרם אגוזי מלך
1/2 כוס יין קינוח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. חותכים ארבעה ריבועים של נייר פרגמנט בגודל 30X30 ס"מ. 2. חוצים את התפוחים ומרחיקים את הליבה והגרעינים. מניחים על כל ריבוע נייר חצי תפוח. 3. חוצים את מקל הווניל לאורכו וחותכים כל חצי לשניים. חותכים את מקל הקינמון לארבעה חלקים. מניחים ליד כל חצי תפוח חתיכת מקל וניל וחתיכת מקל קינמון. 4. פורסים דק את הג'ינג'ר המסוכר ומערבבים עם הצימוקים, קליפת הלימון והאגוזים. מפזרים את התערובת על אחד מחצאי התפוח בכל מנה ומכסים בחצי השני. 5. יוצרים מהניירות מעין שקיות, מניחים על תבנית אפייה ויוצקים בכל אחת רבע מכמות היין. בעזרת חוט סוגרים את הניירות עם התפוחים לחבילות קטנות. 6. אופים כ-40 דקות, עד שהתפוחים רכים (ניתן לבדוק בעזרת מזלג). במהלך האפייה הנייר יקבל גוון זהוב עמוק. 7. מגישים לשולחן בתוך הנייר.