אוכל
צילום׃ אור גץ

טופו ברוטב משמש ודבש

קינוח מתוחכם וקריר

| mako | פורסם 01/06/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 כפות חמאה ללא מלח
½1 כפות סוכר
4 משמשים טריים, מקולפים, מגולענים ומעוכים לכדי מחית
1/4 כפית תמצית וניל
1 כף דבש
1 חבילת טופו (350 גרם), מנוקז ומנוזלים וחתוך לקוביות של 6 מילימטר

להגשה:

4 משמשים טריים, מגולענים וחתוכים

אופן ההכנה:

1 בסיר מעל להבה בינונית ממיסים את החמאה ושופכים בהדרגה את הסוכר פנימה, תוך כדי ערבוב. מבשלים ומערבבים עד שהסוכר נמס וצבעו מעט חום. מסירים את הסיר מהלהבה וממשיכים לערבב עד לקרמול. מערבבים פנימה את המשמשים והוניל.2. מניחים את הסיר מעל להבה קטנה ומוסיפים פנימה את הדבש, ממשיכים לערבב ולבשל כ-5 דקות עד שהרוטב נעשה סמיך.3. מסדרים את הטופו בצלחות הקינוח ומטפטפים את רוטב המשמשים. מכסים ומצננים במקרר לפחות שעה.4. מגישים עם חתיכות משמש טרי בצד.