אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

רולדת שוקולד, אגוזי לוז ובננה (בננה בשמיכה)

רולדה מעלפת עם מלית שוקולד אוורירית וליבת בננה. השילוב עם אגוזי לוז פשוט מושלם

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 24/02/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית מלבנית נמוכה בגודל 38X25 ס"מ

לעוגה:

1/4 כוס (35 גרם) קמח

3 כפות (30 גרם) קקאו

קורט מלח

5 ביצים בטמפרטורת החדר, מופרדות

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

למלית:

120 גרם שוקולד מריר 56% מוצקי קקאו

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפות (16 גרם) אבקת סוכר

4 בננות בשלות (אך לא רכות מידי)

1/4 כוס אגוזי לוז קלויים קצוצים גס

להגשה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 להכנת העוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה ומצמידים אליה נייר אפייה כך שהקצוות שלו יבצבצו אל מחוץ לתבנית. משמנים גם את נייר האפייה.

2 מנפים יחד לקערה את הקמח ואבקת הקקאו. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

3 בקערה אחרת ובעזרת מטרפה ידנית טורפים היטב את החלמונים עם תמצית הווניל עד שהחלמונים תופחים ומבהירים מעט. בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים למשך כדקה ועד שנוצר קצף לבן. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עוד 2-3 דקות עד להיווצרות קצף יציב אך לא יבש.

4 מקפלים כשליש מקצף החלבונים לתוך החלמונים. מוסיפים מחצית מתערובת הקמח והקקאו ומקפלים היטב. מוסיפים שליש נוסף של קצף חלבונים, מקפלים ומוסיפים את יתרת תערובת הקמח. מסיימים עם השליש האחרון של קצף החלבונים.

5 מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה. בעזרת מרית מיישרים את פניה ומחליקים באופן אחיד. מעבירים לתנור ואופים כ-15-20 דקות ועד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ובזהירות הופכים על גבי משטח ישר שעליו מונחת מגבת מטבח נקייה. מקלפים בעדינות את נייר האפייה מגלגלים את העוגה בתוך המגבת לגליל מהודק. מצננים לחלוטין.

6 מכינים את המלית: עוטפים 2 בננות מקולפות ברדיד אלומיניום ומעבירים למקפיא (הבננות צריכות להיות רק חצי קפואות ומעט נוקשות ולא קפואות לחלוטין). מניחים את השוקולד בקערה גדולה. ממיסים על גבי בן מארי או במיקרוגל (במיקרוגל ממיסים באופן הדרגתי, בכל פעם מחממים מעט, מערבבים היטב ורק במידת הצורך מחממים שוב). מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. בעוד השוקולד נוזלי מקפלים אליו בהדרגה את הקצפת עד לקבלת תערובת אחידה. בעזרת מזלג מרסקים את 2 הבננות הנותרות למחית. מוסיפים למלית השוקולד ומערבבים היטב.

7 מרכיבים: מוציאים בעדינות את העוגה מהמגבת המגולגלת ומעבירים למשטח עבודה עם נייר אפייה. בעזרת מרית מורחים באופן אחיד את מלית השוקולד והבננה ומשאירים שוליים קטנים. מפזרים מעל את אגוזי הלוז. מוציאים את הבננות מהמקפיא וחותכים אותן כך שיתאימו בגודלן לשוליים הקצרים יותר. מסדרים אותן על גבי השוליים. מגלגלים את העוגה לרולדה, מתחילים מהחלק עם הבננות. מהדקים היטב ועוטפים בניילון נצמד. שומרים בקירור כשעתיים לפני ההגשה.

8 לפני ההגשה מחלצים מהניילון הנצמד ומפדרים במעט אבקת סוכר (לא חובה).

* הרולדה נשמרת עד 4 ימים בקירור.

* ניתן לוותר על הבננה, אבל מומלץ להמיר בפרי אחר כגון תותים טריים.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!