אוכל
צילום׃ דניה ויינר, מתכוניישן

טארט לימון

מתכון לעוגה בטעם עשיר של חמאה ולימון. ההכנה פשוטה ממה שאתם עשויים לחשוב

דיאנה לינדר | מתכוניישן | פורסם 20/06/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית:

1/4 1 כוסות קמח לבן

1/3 כוס סוכר

1/4 כפית מלח

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 חלמון ביצה

1 כפית תמצית וניל איכותית

2 כפות מים קרים

למילוי:

1 כוס סוכר

3 כפות גרידת לימון

4 ביצים גדולות

3/4 כוס מיץ לימון

300 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק: מכניסים את כל החומרים היבשים (קמח, סוכר, מלח, חמאה) למעבד מזון ומעבדים כ-5 פולסים קצרים. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים הרטובים (חלמון, וניל ומים). מוסיפים את הרטובים למעבד המזון בהדרגה תוך כדי עיבוד. ברגע שנוצר בצק, מפסיקים מיד (עיבוד יתר של בצק פריך הופך אותו לצמיגי). יוצרים כדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.

2 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעיגול בעובי של 1/2 ס"מ. בסיום הרידוד עוטפים בעדינות את המערוך בבצק המרודד, וכך מעבירים אותו בקלות לתבנית. מהדקים את הבצק לדפנות התבנית בעזרת האצבעות. מסירים עודפי בצק בעזרת רידוד המערוך על גבי הדפנות. מקפיאים למשך 30 דקות.

3 מחממים תנור לחום של 190 מעלות. משמנים בחמאה את הצד המבריק של נייר אלומיניום, מניחים אותו עם הפנים המשומנות על הטארט, עוטפים ומהדקים היטב. אופים למשך 25 דקות. מסירים את הנייר ואופים 8-10 דקות נוספות, עד להזהבה. מעבירים את הטארט לרשת צינון ומקררים לחלוטין.

4 בזמן שהתחתית מתקררת מכינים את המילוי. בקערה חסינת חום מערבבים את הסוכר וגרידת הלימון בתנועות שפשוף, עד שהסוכר סופג את הניחוח הלימוני. מוסיפים את הביצים ומיץ הלימון ומקציפים. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי), מבשלים על להבה בינונית ובעזרת מטרפה מערבבים ללא הפסקה. בהתחלה התערובת תהיה בהירה ותפוחה, לקראת 180 מעלות היא תתחיל להסמיך והמטרפה תשאיר סימנים תוך כדי ערבוב. ממשיכים לערבב עד שהתערובת הופכת ממש סמיכה ומתחיל להיות קשה לערבב אותה. כל התהליך ייקח בערך 10 דקות. מורידים מהאש, מסננים משאריות של גרידת לימון ומניחים לקרם להתקרר לטמפרטורת החדר למשך 10 דקות.

5 מעבירים את הקרם למעבד מזון ומעבדים לתוכו את החמאה בהדרגה. לאחר שכל החמאה נכנסה לתערובת ממשיכים לעבד 3 דקות נוספות.

6 מעבירים את הקרם לכלי ומצמידים ניילון נצמד לפני השטח כדי ליצור סוג של ואקום. מקררים לפחות 4 שעות (עדיף למשך הלילה).

7 מערבבים קלות את הקרם וממלאים את התחתית. הטארט במיטבו כשהתחתית בטמפ' החדר והקרם קר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

 >> כל המתכונים לראש השנה