אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

מאפה שמרים אישי במלית פירות קיץ

עוגות אישיות מבצק שמרים במילוי מתוק של פירות קיציים עם זיגוג סוכר

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 24/06/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

לבצק:

3.5 כוסות (500 גרם) קמח

1 כפית (5 גרם) מלח

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

1 כף (9 גרם) שמרים יבשים (ניתן להמיר בחצי שקית/קובייה שמרים טריים)

1 כפית גרידת לימון דקה (מלימון בינוני)

75 גרם חמאה מומסת

כוס ורבע (300 מ"ל) חלב פושר

למלית הפירות:

1 כוס (150 גרם) משמשים/שזיפים/דובדבנים/פטל/נקטרינות חתוכים לקוביות קטנות

3/4 כוס (180 מ"ל) מים

2 כפות (25 גרם) סוכר

קורט מלח

1 כף (10 גרם) קורנפלור

לזיגוג:

1.5 כוסות (180 גרם) אבקת סוכר

1 כף (20 גרם) דבש

1 כפית מיץ לימון

2 כפות (30 מ"ל) מים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: לקערת המיקסר מנפים את הקמח. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים שוב. מחברים את וו הלישה ומוסיפים את גרידת הלימון ואת החמאה המומסת, לשים במהירות נמוכה. מוסיפים בהדרגה את החלב הפושר עד לקבלת בצק אחיד. לשים כ-10 דקות נוספות, במידת הצורך ואם הבצק נוקשה מידי מוסיפים לו, תוך כדי הלישה, בכל פעם כף נוספת של חלב עד לקבלת בצק רך וגמיש.

2 יוצרים מהבצק כדור חלק ומניחים בקערה נקייה משומנת קלות, מגלגלים את הבצק כך שיצופה היטב בשמן מכל צדדיו. מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה-שעה וחצי או לילה שלם במקרר.

3 כשהבצק תפח יוצרים ממנו כ-25 כדורים שווים בגודל של כדור פינג פונג (כ-40 גרם), מגלגלים לקבלת כדור חלק ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עד להכפלת הנפח כ-40 דקות (אם הבצק תפח במקרר יש לאפשר לכדורים כשעתיים בטמפרטורת החדר).

4 בזמן שהבצק תופח מכינים את המלית: מניחים בקערית את הפרי הקצוץ. בסיר קטן מביאים יחד לרתיחה על גבי להבה בינונית את המים, הסוכר, המלח והקורנפלור תוך כדי ערבוב מתמיד. כשהסירופ מסמיך מסירים מאש ויוצקים על גבי הפרי, מערבבים מידי פעם ומצננים.

5 מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-190 מעלות. כשכדורי הבצק תפוחים יוצרים בכל כדור גומחה קטנה ברוחב של כ-1.5 ס"מ, באמצעות כף פריזיאן או עם האצבע. ממלאים כל גומחה בכ-2-3 כפיות של מלית הפרי. מעבירים מיד לתנור ואופים כ-18-20 דקות עד שהמאפה מזהיב קלות.

6 בזמן האפייה מכינים את הזיגוג: מערבבים יחד בקערית את אבקת הסוכר, הדבש ומיץ הלימון. מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת תערובת נוזלית סמיכה (במידת הצורך ניתן להוסיף כמות נוספת של נוזלים). עם צאת העוגות מהתנור ובעודן חמות מאוד מברישים אותן במעט מזיגוג הסוכר. הזיגוג יתמוסס ויידבק לעוגות. מצננים לחלוטין ומזלפים מעל כל עוגה פסים של זיגוג הסוכר כעיטור.

*העוגות טובות בעיקר ביום ההכנה אך ניתן לשמור במקפיא לתקופה ארוכה.*מבוסס על מתכון של פיטר ריינהארט.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!