אוכל
צילום׃ בועז לביא, יחסי ציבור

תותים בקצפת

מתעצלים, אבל בכל זאת משוועים למשהו מתוק? בואו להיזכר בקינוח הכי עתיק בספר

אייל הרוש ואינה קראבצקי | מסעדת בליני | פורסם 27/01/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 89 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 תותי שדה
1/4 כוס רום
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
רבע כוס סוכר
2 טיפות תמצית וניל איכותית, או גרגירים מחצי מקל וניל

אופן ההכנה:

1 משרים את תותי השדה בשלמותם ברום.

2 מקציפים את שמנת המתוקה במהירות בינונית, ומוסיפים בהדרגה את הסוכר בזרם דק.

3 מוסיפים את הווניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת קשה ויציבה.

4 באמצעות שקית זילוף או כף מסדרים בקערה את הקצפת, ולצדה את תותי השדה ברום.

5 ניתן לבזוק מעל אבקת סוכר לעיטור.

* בחודשים פברואר-מרץ 2011 תוגש במסעדת בליני שבנווה צדק ארוחת טעימות מיוחדת, שבנו אינה קראבצקי, הזוכה הראשונה של מאסטר שף, ושף המסעדה אייל הרוש. מחיר הארוחה: 350 שקל לזוג.

>> רוצים להתעדכן בהמלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק