אוכל
צילום׃ אילון פז, על השולחן

ארטיקים ביתיים

ארטיקים מושקעים עם תגבור של גלידה ובהשתתפות כל פירות העונה, ביחד או לחוד

רותם ניר ואורלי פלאי-ברונשטיין | על השולחן | פורסם 29/09/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

שימו לב! אל תתפתו לוותר על הכנת הסירופ - הוא אחראי להקפאה האחידה של הארטיקים וגם מקל על חילוצם מהתבנית. כמות הסירופ שמופיעה כאן גדולה מכפי שנחוץ למתכון - את השאר שומרים בקירור לסיבוב הארטיקים הבא.

 

תבניות ארטיקים קונים בסופר ובחנויות לכלי בישול, אבל אפשר לאלתר גם עם כוסות חד-פעמיות צרות וארוכות. מניחים את המקל כשהנוזל מתחיל לקפוא אבל לא כשהוא לגמרי קפוא.

מרכיבים (10 מנות):

1/2 מלון כתום (360 גרם) או כ-2 כוסות פירות קיץ אחרים קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות

20 גרם (4-3 חתיכות) ג'ינג'ר מסוכר, קצוץ לקוביות קטנטנות

1 כוס גלידת קוקוס או וניל

1/4 כוס סירופ (מתכון להלן)

לסירופ:

200 גרם (1 כוס) סוכר לבן

240 מ"ל (1 כוס) כוס מים

2 מקלות למון גראס פרוסים ומעוכים

2 עלי גרניום לימוני (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מכינים את הסירופ: מבשלים את המרכיבים כ-30 דקות על להבה בינונית עד שהסירופ בסמיכות של דבש דליל. מצננים ומסננים.

2 מכינים את הארטיקים: טוחנים את הפירות והג'ינג'ר במעבד מזון או בבלנדר למחית אחידה. מוסיפים גלידה וסירופ ומעבדים שוב עד שנוצרת תערובת אחידה.

3 מחלקים לכוסיות או לתבניות קרטיבים ומקפיאים 4 שעות לפחות. אם משתמשים בכוסיות, מניילנים אותן לפני מזיגת התערובת ומקפיאים כשעה לפני נעיצת המקלות, כדי שהתערובת תתקשה מעט והמקלות יישארו יציבים.

גיוון: מכינים את הארטיקים עם פירות יער (אוכמניות, פטל), אך יש לסנן אותם לאחר הריסוק, כדי להיפטר מהזרעים הקטנים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!