ארטיקים ביתיים
ארטיקים מושקעים עם תגבור של גלידה ובהשתתפות כל פירות העונה, ביחד או לחוד
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
שימו לב! אל תתפתו לוותר על הכנת הסירופ - הוא אחראי להקפאה האחידה של הארטיקים וגם מקל על חילוצם מהתבנית. כמות הסירופ שמופיעה כאן גדולה מכפי שנחוץ למתכון - את השאר שומרים בקירור לסיבוב הארטיקים הבא.
תבניות ארטיקים קונים בסופר ובחנויות לכלי בישול, אבל אפשר לאלתר גם עם כוסות חד-פעמיות צרות וארוכות. מניחים את המקל כשהנוזל מתחיל לקפוא אבל לא כשהוא לגמרי קפוא.
מרכיבים (10 מנות):
1/2 מלון כתום (360 גרם) או כ-2 כוסות פירות קיץ אחרים קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות
20 גרם (4-3 חתיכות) ג'ינג'ר מסוכר, קצוץ לקוביות קטנטנות
1 כוס גלידת קוקוס או וניל
1/4 כוס סירופ (מתכון להלן)
לסירופ:
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
240 מ"ל (1 כוס) כוס מים
2 מקלות למון גראס פרוסים ומעוכים
2 עלי גרניום לימוני (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מכינים את הסירופ: מבשלים את המרכיבים כ-30 דקות על להבה בינונית עד שהסירופ בסמיכות של דבש דליל. מצננים ומסננים.
2 מכינים את הארטיקים: טוחנים את הפירות והג'ינג'ר במעבד מזון או בבלנדר למחית אחידה. מוסיפים גלידה וסירופ ומעבדים שוב עד שנוצרת תערובת אחידה.
3 מחלקים לכוסיות או לתבניות קרטיבים ומקפיאים 4 שעות לפחות. אם משתמשים בכוסיות, מניילנים אותן לפני מזיגת התערובת ומקפיאים כשעה לפני נעיצת המקלות, כדי שהתערובת תתקשה מעט והמקלות יישארו יציבים.
גיוון: מכינים את הארטיקים עם פירות יער (אוכמניות, פטל), אך יש לסנן אותם לאחר הריסוק, כדי להיפטר מהזרעים הקטנים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!