אוכל

קדאיף עם קרם גבינה מוקצפת

מעוטר בשבבי שקדים

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 15/10/08 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גר' אטריות קדאיף
250 גר' גבינת מסקרפונה
1 כפית מי הדרים
3 כפות אבקת סוכר
1 כף קליפת תפוזים מגורדת
60 גר' חמאה
מעט זעפרן
100 גר' זרשג (לקריינות: zeresheg)
3 כפות סוכר
3 כפות מים
100 גר' שבבי שקדים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקרם: מערבבים יחד את כל החומרים בקערה. 2. מכינים "קיני" קדאיף סביב כלים אישיים, אפשר חד פעמיים, ומטפטפים עליהם חמאה מומסת. אופים בתנור בחום של 180 מעלות כמה דקות, עד שהאטריות מזהיבות מעט. מסירים בזהירות את ה"קינים" מהתבניות. 3. מכינים את הזרשג: שמים 60 גר' חמאה במחבת וכשהיא חמה, מטגנים בה את הזרשג, עד שהוא נפוח ואדום. מוסיפים את השקדים לטיגון קצר. מוסיפים את המים, סוכר וזעפרן ומבשלים עד שרק מתחיל להסמיך . 4. הרכבת המנה: שמים על 6 צלחות 6 "קיני" קדאיף. שמים במרכז כל אחד כף גדושה קרם גבינה ומעל יוצקים בנדיבות מתערובת השקדים-זרשג .