פלאן בסיר ג'חנון
קרם קרמל, או פלאן, הוא פלא של 4 מרכיבים בלבד, רק שצריך להתייחס אליהם בעדינות ובדיוק כדי שייצא מהם קינוח קליל ומהמם – עוגת פלאן גבוהה ורכה שמכינים בסיר ג'חנון כאחרונת הקינוחים הטרנדיים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהלילה שלם
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
לבלילה (סיר בקוטר 16 ס"מ):
3 כוסות חלב
חצי כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
6 ביצים L
חמאה להברשת הכלי
לקרמל:
1 כוס סוכר
אופן ההכנה:
1 משמנים היטב סיר ג'חנון בחמאה.
2 מכינים את הקרמל: מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים את הסוכר. מנענעים מדי פעם בעדינות את המחבת. הסוכר ימס בתוך 2 דקות בערך ויקבל צבע קרמלי. אם נותרים מעט גושי סוכר אפשר לערבב את הקרמל בעדינות במרית. חשוב מאוד לא לשרוף את הסוכר.
3 מוזגים את הקרמל לתבנית. מניחים בצד עד ששכבת הקרמל מתקררת מעט.
4 מחממים תנור ל-160 מעלות. מכינים תבנית רחבה יותר מסיר הג'חנון וממלאים במים.
5 מכינים את הבלילה: מערבבים בסיר מעל להבה בינונית חלב וסוכר עד שהסוכר נמס. מכבים את האש ומוסיפים את שאר מרכיבי הבלילה תוך כדי ערבוב עדין ומתמיד עד שמתקבלת תערובת אחידה. חשוב לערבב כל הזמן כדי שהביצים לא יתקשו ובעדינות - ערבוב מהיר וחזק מדי עלול להכניס בועות אוויר לבלילה.
4 שופכים את הבלילה המוכנה דרך מסננת דקה ישירות לסיר, על הקרמל.
5 מניחים את הסיר בתוך תבנית עם מים כך שגובהם יהיה חצי מגובה סיר הפלאן.
6 מכניסים לתנור את תבנית המים ובתוכה הסיר הג'חנון 100 דקות. מוציאים כשהשכבה העליונה התקשתה ותוך הפלאן רוטט.
7 מצננים בטמפרטורת חדר. מעבירים למקרר למינימום 5 שעות, עדיף לילה שלם.
8 מחלצים את שולי הפלאן בסכין. הופכים על צלחת הגשה.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה



בתיאבון!




