אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

זאכר טורט

מתכון וינאי קלאסי לעוגת שוקולד עם ריבה. קלאסיקה אירופאית

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 15/06/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 73 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה:

140 גרם חמאה או מרגרינה

140 גרם סוכר (כמעט 3/4 כוס)

6 ביצים

140 גרם שוקולד מריר

120 גרם קמח (או כוס של 200 מ"ל)

1 כפית אבקת אפייה

קומץ מלח

למילוי וציפוי:

כוס ריבת משמש

200 גרם שוקולד מריר

30 גרם חמאה או מרגרינה

ציוד:

תבנית קפיץ 24 ס"מ קוטר, מרופדת בנייר אפייה ומשומנת

אופן ההכנה:

1 מקציפים במיקסר את החמאה עם הסוכר, עד שמתקבלת תערובת אוורירית.

2 מפרידים את הביצים, מוסיפים את 6 החלמונים לחמאה והסוכר, וממשיכים להקציף.

3 ממיסים את השוקולד בסיר בן מארי (סיר על סיר עם מים חמים) ומוסיפים לתערובת החמאה. מוסיפים גם את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים.

4 בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף יציב, ומקפלים לתוך המסה של השוקולד.

5 מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40 עד 45 דקות, רצוי לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה. מניחים בצד להצטננות.

6 לאחר צינון העוגה, חותכים אותה לרוחבה פעם אחת כך שנקבל שתי עוגות דקות.

7 מעבירים את ריבת המשמש דרך מסננת דקה, כדי להיפטר מכל חתיכות הפרי. מורחים חצי מהריבה על חלק אחד של העוגה, ומכסים בעוגה השנייה.

8 ממיסים את השוקולד המריר עם החמאה בסיר בן מארי. שופכים את השוקולד המומס מעל העוגה, ובעדינות מפזרים על כל העוגה כולל השוליים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!