זאכר טורט
מתכון וינאי קלאסי לעוגת שוקולד עם ריבה. קלאסיקה אירופאית
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה:
140 גרם חמאה או מרגרינה
140 גרם סוכר (כמעט 3/4 כוס)
6 ביצים
140 גרם שוקולד מריר
120 גרם קמח (או כוס של 200 מ"ל)
1 כפית אבקת אפייה
קומץ מלח
למילוי וציפוי:
כוס ריבת משמש
200 גרם שוקולד מריר
30 גרם חמאה או מרגרינה
ציוד:
תבנית קפיץ 24 ס"מ קוטר, מרופדת בנייר אפייה ומשומנת
אופן ההכנה:
1 מקציפים במיקסר את החמאה עם הסוכר, עד שמתקבלת תערובת אוורירית.
2 מפרידים את הביצים, מוסיפים את 6 החלמונים לחמאה והסוכר, וממשיכים להקציף.
3 ממיסים את השוקולד בסיר בן מארי (סיר על סיר עם מים חמים) ומוסיפים לתערובת החמאה. מוסיפים גם את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים.
4 בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף יציב, ומקפלים לתוך המסה של השוקולד.
5 מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40 עד 45 דקות, רצוי לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה. מניחים בצד להצטננות.
6 לאחר צינון העוגה, חותכים אותה לרוחבה פעם אחת כך שנקבל שתי עוגות דקות.
7 מעבירים את ריבת המשמש דרך מסננת דקה, כדי להיפטר מכל חתיכות הפרי. מורחים חצי מהריבה על חלק אחד של העוגה, ומכסים בעוגה השנייה.
8 ממיסים את השוקולד המריר עם החמאה בסיר בן מארי. שופכים את השוקולד המומס מעל העוגה, ובעדינות מפזרים על כל העוגה כולל השוליים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!