אוכל
צילום׃ ליטל ארזי, השף הלבן, תנובה

סופגניות נוסח טורקיה

סופגניות בסגנון טורקי; שטוחות, מטוגנות ושוחות בסירופ סוכר חלומי. פינוק מיוחד: פירורי פיסטוקים מעל

ליטל ארזי | השף הלבן, תנובה | פורסם 12/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

2 כוסות קמח

2 כפות שמרים (15 גרם)

11/2 כוסות חלב 1%

קורט מלח

1 כף סוכר

100 גרם פיסטוק טחון

לסירופ:

2 כוסות סוכר

1 כוס מים

מיץ מ- 1/2 לימון

1 כף תמצית מי ורדים

אופן ההכנה:

1 לסירופ: בסיר קטן, על אש בינונית, מבשלים את הסוכר עם המים עד קבלת מרקם סירופי, כ-20 דקות. מורידים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון ומי הוורדים.

2 בקערה קטנה מערבבים את השמרים עם החלב.

3 את קמח והסוכר מניחים בתוך קערת מיקסר, מוסיפים את תערובת החלב ובעזרת וו לישה מעבדים כ-2 דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב עד קבלת תערובת סמיכה כשמנת.

4 מכסים את קערת המיקסר במגבת ונותנים לבצק לתפוח כשעה, עד הכפלת נפחו.

5 מחממים שמן בסיר טיגון. בעזרת ידיים משומנות לוקחים ככף מהתערובת, משטחים בעדינות עם הידיים ומניחים בתוך הסיר. כאשר הסופגנייה זהובה משני צדדיה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

6 הגשה: מניחים את הסופגניות על צלחת הגשה, בעזרת כפית מפזרים מסירופ הסוכר ומעל את הפיסטוק הטחון.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> לכל מתכוני הסופגניות