רביולי שוקולד עם אגסים ורוקפור
הרביולי הכי מעניין ואקספרימנטלי שייצא לכם לטעום. תחזיקו חזק, הנה זה בא
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לפסטה:
2.5 כוסות קמח
1/4 כוס אבקת קקאו
1/4 כוס אבקת סוכר
קמצוץ מלח
3 ביצים
כף סירופ שוקולד
כפית תמצית וניל
כוס סוכר
למילוי:
1/2כוס יין לבן
1/2 מקל וניל
1 כוכב אניס
קמצוץ פלפל
קמצוץ מלח
2 כפות סוכר
2 אגסים, קלופים וקצוצים
3 כפות מים
1/4 כפית קורנית (תימין) טרייה
50 גרם גבינת רוקפור
לקרם אנגלז:
1/2 כוס אגוזי מלך
כוס חלב
1/4 כוס סוכר
4 חלמונים
קמצוץ מלח
1/4 כפית תמצית שקדים
לקישוט:
100 גרם סוכר (חצי כוס)
100 מ"ל מים
150 מ"ל יין פורט (אדום)
אופן ההכנה:
הפסטה:
1 מערבבים את כל המרכיבים חוץ מהסוכר במעבד מזון במהירות בינונית, עד שמתקבל בצק פריך.
2 מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים ידנית עד לקבלת בצק אחיד וחלק (כ-10 דקות). עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
3 מחלקים את הבצק הקר לשלושה כדורים.
4 מחברים את מכונת הפסטה למשטח העבודה ומקמחים אותה היטב. מכוונים את מכונת הפסטה למעבר הגדול ביותר ומעבירים כדור בצק דרך המכונה. מקפלים את הבצק שהתקבל לשניים ומעבירים שוב דרך המכונה.
5 מכוונים את המכונה לרמה דקה יותר ומעבירים את הבצק, וכך עד לקבלת העובי הרצוי (לא דק מדי, כדי שלא ייקרע בזמן המילוי).
6 חוזרים על התהליך עם שני כדורי הבצק שנותרו.
7 חותכים את יריעות הבצק לגודל הרצוי, מוסיפים את המילוי (ראו מיד), מניחים מעט קוביות גבינה וסוגרים את הקצוות במזלג וקצת מים.
8 מרתיחים בסיר מים עם כוס סוכר ובוחשים עד שהסוכר נמס ואינו דביק. מוסיפים את הרביולי ומבשלים עד דרגת אל דנטה כ-2-3 דקות.
המילוי:
1 מרתיחים בסיר קטן את היין, הווניל, כוכב האניס, המלח והפלפל עד שהנוזל מצטמצם לחצי, בערך 4 דקות.
2 מוסיפים את הסוכר, האגסים והמים וממשיכים להרתיח ל-8 דקות נוספות.
3 מוסיפים את הקורנית וממשיכים להרתיח עד שהרוטב הופך לסירופ. לפני בישול הרביולי, מוציאים את האגסים.
4 חותכים את הגבינה לחתיכות קטנות.
לקרם אנגלז:
1 קולים את האגוזים בתנור ב-180 מעלות כ-10 דקות, עד שהם מתחילים להשחים. נזהרים לא לשרוף אותם. משאירים כמה אגוזים יפים בצד לקישוט, ואת היתר טוחנים במעבד מזון.
2 שמים בסיר את החלב והאגוזים הטחונים ומחממים עד שהחלב מגיע לרתיחה. משאירים מכוסה חצי שעה, ואז מסננים לסיר נקי.
3 מוסיפים את הסוכר, המלח והחלמונים ומקציפים את הנוזל תוך כדי בישול על אש נמוכה, עד שהוא מתעבה.
4 מסננים את הרוטב, מערבבים פנימה את תמצית השקדים ומכניסים למקרר.
לקישוט:
1 מרתיחים את הסוכר והמים בסיר בטמפרטורה של 165 מעלות, עד לקבלת סירופ. מעבירים את הסיר לקערת מי קרח, כדי לעצור את הבישול. יוצקים את הסירופ על נייר אפייה ומניחים לקירור.
2 מרתיחים את הפורט בסיר קטן עד שהוא הופך לסירופ עבה.
צילחות:
1 יוצקים מעט קרם אנגלז על צלחת לבנה, מניחים את הרביולי באמצע ומעליו מעט מהאגסים וחצי אגוז.
2 זולפים מעט מסירופ הפורט בנקודות, ושוברים חתיכות קרמל.
* מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!