אוכל
תמונת AVI׃ mako

רביולי שוקולד עם אגסים ורוקפור

הרביולי הכי מעניין ואקספרימנטלי שייצא לכם לטעום. תחזיקו חזק, הנה זה בא

ג'וש סטיל | מאסטר שף | פורסם 31/12/13 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 76 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפסטה:

2.5 כוסות קמח

1/4 כוס אבקת קקאו

1/4 כוס אבקת סוכר

קמצוץ מלח

3 ביצים

כף סירופ שוקולד

כפית תמצית וניל

כוס סוכר

למילוי:

1/2כוס יין לבן

1/2 מקל וניל

1 כוכב אניס

קמצוץ פלפל

קמצוץ מלח

2 כפות סוכר

2 אגסים, קלופים וקצוצים

3 כפות מים

1/4 כפית קורנית (תימין) טרייה

50 גרם גבינת רוקפור

לקרם אנגלז:

1/2 כוס אגוזי מלך

כוס חלב

1/4 כוס סוכר

4 חלמונים

קמצוץ מלח

1/4 כפית תמצית שקדים

לקישוט:

100 גרם סוכר (חצי כוס)

100 מ"ל מים

150 מ"ל יין פורט (אדום)

אופן ההכנה:

הפסטה:

1 מערבבים את כל המרכיבים חוץ מהסוכר במעבד מזון במהירות בינונית, עד שמתקבל בצק פריך.

2 מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים ידנית עד לקבלת בצק אחיד וחלק (כ-10 דקות). עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

3 מחלקים את הבצק הקר לשלושה כדורים.

4 מחברים את מכונת הפסטה למשטח העבודה ומקמחים אותה היטב. מכוונים את מכונת הפסטה למעבר הגדול ביותר ומעבירים כדור בצק דרך המכונה. מקפלים את הבצק שהתקבל לשניים ומעבירים שוב דרך המכונה.

5 מכוונים את המכונה לרמה דקה יותר ומעבירים את הבצק, וכך עד לקבלת העובי הרצוי (לא דק מדי, כדי שלא ייקרע בזמן המילוי).

6 חוזרים על התהליך עם שני כדורי הבצק שנותרו.

7 חותכים את יריעות הבצק לגודל הרצוי, מוסיפים את המילוי (ראו מיד), מניחים מעט קוביות גבינה וסוגרים את הקצוות במזלג וקצת מים.

8 מרתיחים בסיר מים עם כוס סוכר ובוחשים עד שהסוכר נמס ואינו דביק. מוסיפים את הרביולי ומבשלים עד דרגת אל דנטה כ-2-3 דקות.

המילוי:

1 מרתיחים בסיר קטן את היין, הווניל, כוכב האניס, המלח והפלפל עד שהנוזל מצטמצם לחצי, בערך 4 דקות.

2 מוסיפים את הסוכר, האגסים והמים וממשיכים להרתיח ל-8 דקות נוספות.

3 מוסיפים את הקורנית וממשיכים להרתיח עד שהרוטב הופך לסירופ. לפני בישול הרביולי, מוציאים את האגסים.

4 חותכים את הגבינה לחתיכות קטנות.

לקרם אנגלז:

1 קולים את האגוזים בתנור ב-180 מעלות כ-10 דקות, עד שהם מתחילים להשחים. נזהרים לא לשרוף אותם. משאירים כמה אגוזים יפים בצד לקישוט, ואת היתר טוחנים במעבד מזון.

2 שמים בסיר את החלב והאגוזים הטחונים ומחממים עד שהחלב מגיע לרתיחה. משאירים מכוסה חצי שעה, ואז מסננים לסיר נקי.

3 מוסיפים את הסוכר, המלח והחלמונים ומקציפים את הנוזל תוך כדי בישול על אש נמוכה, עד שהוא מתעבה.

4 מסננים את הרוטב, מערבבים פנימה את תמצית השקדים ומכניסים למקרר.

לקישוט:

1 מרתיחים את הסוכר והמים בסיר בטמפרטורה של 165 מעלות, עד לקבלת סירופ. מעבירים את הסיר לקערת מי קרח, כדי לעצור את הבישול. יוצקים את הסירופ על נייר אפייה ומניחים לקירור.

2 מרתיחים את הפורט בסיר קטן עד שהוא הופך לסירופ עבה.

צילחות:

1 יוצקים מעט קרם אנגלז על צלחת לבנה, מניחים את הרביולי באמצע ומעליו מעט מהאגסים וחצי אגוז.

2 זולפים מעט מסירופ הפורט בנקודות, ושוברים חתיכות קרמל.

* מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!