אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגת גזר

עוגה בחושה פשוטה וטובה מגזר, עם ציפוי מתוק ומגרה של גבינת שמנת

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 17/02/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 128 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית בקוטר 24 ס"מ (או לעוגה גבוהה במיוחד - תבנית בקוטר 18 ס"מ בעלת דפנות גבוהות)

לעוגה:

כ-5 גזרים בינוניים

1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר

3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה

3 ביצים

כוס וחצי (210 גרם) קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

1 כפית קינמון טחון

1/2 כפית ג'ינג'ר טחון

1/2 כוס (60 גרם) אגוזי מלך / פקאן קצוצים גס

לציפוי:

1 מיכל (225 גרם) גבינת שמנת 30%

1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר

2-3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 175 מעלות.

2 קולפים ומגרדים גס את הגזרים.

3 מקציפים במיקסר את השמן והסוכר כ-2-3 דקות. מוסיפים את הביצים בהדרגה, בכל פעם ביצה אחת, וממשיכים להקציף עוד 2 דקות נוספות.

4 לקערה אחרת מנפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון וג'ינג'ר ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ובעזרת וו גיטרה מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הגזר המגורר ואת האגוזים ומערבלים עד לפיזור אחיד.

5 מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

6 להכנת הציפוי: בקערית קטנה מערבבים יחד את הגבינה ואבקת הסוכר. מוסיפים 2 כפות מיץ לימון ומערבבים היטב. טועמים, ובמידת הצורך מוסיפים כף נוספת של מיץ לימון לאיזון הטעמים. יוצקים את הציפוי על גבי העוגה.

* ללא הציפוי העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב כ-3 ימים בטמפרטורת החדר. עם הציפוי יש לשמור בקירור.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!