אוכל
צילום׃ דניה ויינר, על השולחן

עוגת תפוזים כשרה לפסח

עוגה בחושה כשרה לפסח, נימוחה, מרציפנית ומזכירה במרקמה עוגת סולת

שי לי ליפא | על השולחן | פורסם 13/03/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

חשוב: העוגה נוטה להתפרק בגלל מרקמה הרך. מומלץ לאפות אותה בתבנית סיליקון, כדי להקל על החילוץ. כמו כן רצוי להעביר אותה פעם אחת בלבד מתבנית האפייה לצלחת ולכסות בניילון נצמד, שלא תתייבש.

מרכיבים :

תבנית קוגלהוף או תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

3 ביצים

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

קליפה מגוררת מתפוז אחד

80 מ"ל (1/3 כוס) מיץ תפוזים טבעי

80 מ"ל (1/3 כוס) שמן

300 גרם (3 כוסות) שקדים טחונים דק

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

2 מקציפים ביצים עם סוכר 8-6 דקות לתערובת תפוחה מאוד ובהירה. מוסיפים קליפת תפוז, מיץ תפוזים, שמן ושקדים טחונים ומקפלים בעדינות לבלילה אחידה. יוצקים לתבנית.

3 אופים 50-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח