אוכל
תמונת AVI׃ mako

איים צפים

מרנג מאודה שוחה ברוטב אנגלייז עם קולי פירות יער. תענוג מתוק

איתי אלימלך | מאסטר שף | פורסם 24/10/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לרוטב אנגלייז:

500 מ"ל חלב

חצי מקל וניל

4 חלמונים

60 גרם סוכר

לקולי פירות יער:

100 גרם פטל

100 גרם אוכמניות

מיץ מלימון אחד

30 גרם סוכר

למרנג:

4 חלבונים

קורט מלח

30 גרם אבקת סוכר

שבבי שקדים

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם רוטב האנגלייז: מבשלים בקלחת את מקל הווניל החצוי לאורכו בחלב עד לסף רתיחה, מורידים מהאש ומצננים כחמש דקות. בינתיים טורפים את החלמונים עם הסוכר היטב עד לקבלת תערובת בהירה וחלקה.

2 טורפים בזהירות מעט מהחלב לתערובת החלמונים. מוסיפים את החלמונים לתוך החלב החם בזרם דק וטורפים נמרצות.

3 מחזירים לאש נמוכה ומערבבים בלי להפסיק עד שמתקבל קרם סמיך קצת יותר משמנת מתוקה.לקולי פירות יער: מבשלים את כל המרכיבים כ-10 דקות על להבה בינונית בסיר קטן. מערבבים מדי פעם.למרנג: מקציפים את החלבונים עם קורט מלח במהירות בינונית שלוש דקות. מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה ומגבירים את המהירות. מקציפים עד לקבלת קצף יציב.מרתיחים מים בסיר אידוי. בעזרת שתי כפות נוטלים מקצף הביצים, ומעבירים לסיר האידוי. סוגרים את המכסה, מאדים 30 שניות ומוציאים מיד בעזרת תרווד לצלחת נקייה. מגישים עם הקולי והרוטב.

הצעת הגשה (קישוט):

בצלחת עמוקה שמים כרבע מהרוטב, מניחים על הרוטב שלושה איים של המרנג המאודה, בעזרת כף מפזרים קולי פירות יער, ומעל הכל בוזקים שבבי שקדים קלופים וקלויים

הצעות לגיוון:

* ניתן לאפות את המרנג, ואף לחלוט במים רותחים.

* ניתן להחליף את קולי פירות היער ברוטב שוקולד.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!