אוכל
צילום׃ מאפה ליאון

שטרודל עם גבינה מתוקה ודובדבנים

שטרודל הוא מהעוגות האלה, שמשקיעים בהן עשר דקות ואחר כך זוכים לתהילת נצח. לא חבל לא לנצל את זה?

| מאפה ליאון | פורסם 07/02/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 51 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 עלים של בצק פילו

שמן למריחה

רבע כוס סוכר

חצי כפית קינמון

אבקת סוכר

למלית:

125 גרם גבינה כחושה

כף וחצי קמח

רבע כוס סוכר

ביצה טרופה, מחולקת לשני חצאים

כף וחצי שמן

שליש כוס דובדבנים שלמים (אפשר משומרים)

מעט גרידת לימון

חצי כפית תמצית וניל

קורט סוכר וניל

אופן ההכנה:

1 מערבבים יחד את חומרי המלית (שומרים חצי מהביצה הטרופה בצד), עד שמגיעים לתערובת אחידה. בנפרד מערבבים את הסוכר והקינמון.

2 פורסים עלה פילו, מורחים אותו במעט שמן ומפזרים מעט סוכר וקינמון. מניחים עליו עלה נוסף וחוזרים על הפעולה, וכך גם עם העלה השלישי.

3 מסדרים את המלית בראש העלה העליון ומתחילים לגלגל אל השטרודל.

4 מעבירים את השטרודל לתבנית אינגליש קייק, מורחים בביצה שנותרה ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.

5 לאחר האפייה ולאחר שהשטרודל מעט התקרר, מפזרים מעט אבקת סוכר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!