אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

פאי משמש ושטרויזל

פשוט מאוד אבל נראה מיליון דולר, עם בצק בקלי קלות וציפוי פירורים שמכינים עם קצות האצבעות. יאמי

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 20/09/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

240 גרם קמח (2 כוסות)

150 גרם חמאה

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

למילוי ולשטרויזל:

4 כפות ריבת משמש

1/2 קילו משמשים - מחולקים לחצאים ללא הגלעין

120 גרם קמח (1 כוס)

90 גרם חמאה

50 גרם סוכר (1/4 כוס)

2 שקיות סוכר וניל

אופן ההכנה:

1 אופן הכנת הבצק: מקציפים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.

2 משטחים בעזרת הידיים את הבצק לתוך תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה (כולל שוליים של 2 ס"מ), ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 דקות.

3 מוציאים את הבצק האפוי מהתנור ומצננים קלות. מורחים את הבסיס בריבה, ומסדרים את חצאי המשמשים בצורה אחידה מעל.

4 מפוררים בעזרת קצות האצבעות את חומרי השטרויזל - הקמח, החמאה והסוכרים - עד קבלת מרקם פירורי גס. מפזרים בצורה אחידה מעל המשמשים ואופים לעוד 35-40 דקות.

* רצוי להגיש חמים ועם גלידת וניל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!