פאי משמש ושטרויזל
פשוט מאוד אבל נראה מיליון דולר, עם בצק בקלי קלות וציפוי פירורים שמכינים עם קצות האצבעות. יאמי
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
240 גרם קמח (2 כוסות)
150 גרם חמאה
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
למילוי ולשטרויזל:
4 כפות ריבת משמש
1/2 קילו משמשים - מחולקים לחצאים ללא הגלעין
120 גרם קמח (1 כוס)
90 גרם חמאה
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
2 שקיות סוכר וניל
אופן ההכנה:
1 אופן הכנת הבצק: מקציפים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
2 משטחים בעזרת הידיים את הבצק לתוך תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה (כולל שוליים של 2 ס"מ), ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 דקות.
3 מוציאים את הבצק האפוי מהתנור ומצננים קלות. מורחים את הבסיס בריבה, ומסדרים את חצאי המשמשים בצורה אחידה מעל.
4 מפוררים בעזרת קצות האצבעות את חומרי השטרויזל - הקמח, החמאה והסוכרים - עד קבלת מרקם פירורי גס. מפזרים בצורה אחידה מעל המשמשים ואופים לעוד 35-40 דקות.
* רצוי להגיש חמים ועם גלידת וניל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!