אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

טראפלס קוקוס ונוטלה

ארבעה מרכיבים בלבד והתענוג הזה, כמו שאומרים, כולו שלכם: כדורי קוקוס אפויים בציפוי מתוק מתוק של נוטלה, נראים מיליון דולר וטעימים בדיוק כמו שהם נשמעים. הקטע הקשה? לא לזלול את כולם, כמובן

עריכת מתכון: ענבל לביא | נוטלה | פורסם 18/12/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 129 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

2 חלבונים גדולים

25 גרם (2 כפות) סוכר

120 גרם (כוס ורבע) קוקוס טחון

350 גרם נוטלה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבבים בקערה חלבונים עם סוכר ומחצית מכמות הקוקוס הטחון לתערובת אחידה.

2 יוצרים מהתערובת 20 כדורים קטנים בגודל של אגוז על ידי דחיסה בכף היד, ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-12 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בתחתית אך עדיין נותרות מאוד בהירות. מצננים היטב.

3 מרככים את הנוטלה בסיר קטן המונח על גבי בן מארי עד שהופכת מעט יותר נוזלית. טובלים בכל פעם כדור קוקוס בנוטלה, מגלגלים בעזרת מזלג כך שיצופה בשכבה דקה, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מקררים לחצי שעה לפחות.

4 מגלגלים את הכדורים במעט קוקוס טחון. מעבירים את יתרת הנוטלה לקונוס זילוף מנייר אפייה, ומעטרים את הכדורים בפסים דקים בעזרת קונוס מנייר אפייה.

* מומלץ להעביר את הטראפלס לקירור לכמה שעות להתייצבות לפני שאוכלים זאת מאחר וציפוי הנוטלה עדיין דביק ורך מאוד ורק לאחר קירור ממושך הוא מתייצב לגמרי.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות