אוכל
צילום׃ istockphoto

פנקוטה: מעדן איטלקי שפירושו שמנת מבושלת

קינוח מפנק ומרשים שקוצר המון תשואות

| נטע בשביל השוקולד | פורסם 26/05/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 93 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

1 מיכל (250 מ” ל) שמנת מתוקה

1כוס חלב

2 כפיות אבקת ג’לטין

3 כפות שטוחות סוכר

150 גרם שוקולד לבן קצוץ

1/2 כוס רוטב תותים לקישוט:

1 סלסילה (500 גרם) תותים שטופים ומיובשים

1/4 כוס סוכר

1 כף מיץ לימון טרי

1 כף קוואנטרו או ליקר אחר

אופן ההכנה:

1 מכינים את רוטב התותים: מרסקים היטב את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון עם להב מתכת לקבלת מרקם חלק. שומרים במקרר. 2. מכינים פנקוטה: יוצקים שמנת מתוקה וחלב לסיר, מפזרים מעל אבקת ג’לטין ומשהים כרבע שעה. מוסיפים סוכר ומחממים על להבה בינונית תוך כדי בחישה, עד שהסוכר והג’לטין נמסים היטב, מבלי להביא לרתיחה. 3. מגבירים מעט את הלהבה, מוסיפים שוקולד קצוץ ורוטב תותים ומערבבים, עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה. 4. יוצקים לתבנית סיליקון שקעים או לכלי אלומיניום אישיים חד-פעמיים, מכסים בניילון נצמד ומקררים לילה במקרר. 5. הגשה: הופכים את הפנקוטה על צלחות אישיות, מקשטים ברוטב תותים ותותים טריים.