אוכל
תמונת AVI׃ mako

מאפינס קרמבו

מתכון למאפינס שוקולד עם מרנג רך וציפוי שוקולד. קינוח מרשים ואהוב על ילדים

קרין גורן | מאסטר שף | פורסם 07/05/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 451 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

למאפינס:

1 ביצה

1 כוס סוכר (200 גרם)

1/2 כוס קקאו (70 גרם)

1/2 כוס חלב (120 מ"ל)

1/2 כוס שמן (120 מ"ל)

1/2 כוס מים (120 מ"ל)

1 כוס קמח (140 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

4 חטיפי מקופלת

לקרמבו מרנג חם:

3 חלבונים

2 כוסות סוכר (400 גרם)

1/3 כוס מים (80 מ"ל)

1/4 כפית מלח

לציפוי שוקולד:

300 גרם שוקולד מריר

3 כפות שמן (45 מ"ל)

אופן ההכנה:

מכינים את המאפינס, אופים ומצננים:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 בקערה גדולה טורפים ביצה, סוכר, קקאו, חלב, שמן ומים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שאין גושים והתערובת חלקה. מפוררים פנימה חטיפי מקופלת ומערבבים לאיחוד.

3 מוזגים את התערובת לשקעים מרופדים במנז'טים ואופים כ- 20 דקות. עד שהמאפינס יציבים ועדיין רכים למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים מעט ומחלצים מהתבנית.

מכינים את המרנג, מזלפים על המאפינס ומקפיאים:

4 לסיר מוזגים מים רותחים לגובה 2-3 ס"מ בלבד, ומחממים על אש בינונית כך שהמים יבעבעו בעדינות.

5 בקערה מערבבים (לא מקציפים) חלבונים, סוכר, מים ומלח. מניחים על הסיר (הקערה אמורה "להתיישב" על דפנות הסיר ולא לגעת במים, כך שהחלבונים יתחממו בעדינות מהאדים בלבד). מחממים תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת חמה למגע (בודקים שאין תחושה גרגרית בין האצבעות).

6 מעבירים את תערובת החלבונים החמה לקערת מיקסר ומקציפים במהירות הגבוהה ביותר במשך 5 דקות לפחות, עד שהתערובת הופכת לקצף לבן ומבריק. חשוב שהמרקם יהיה מספיק חזק ויציב על מנת שיהיה אפשר לזלף אותו מעל המאפין.

7 מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה רחבה חלקה ומזלפים בספירלה לגובה (כמו גלידה). מעבירים למקפיא להתייצבות הקצף ל-20 דקות.

מצפים בשוקולד ומגישים:

8 ממיסים את השוקולד בקערת מתכת המונחת על סיר עם מים רותחים (בן מארי). יש לוודא שהמים לא נוגעים בתחתית הקערה. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים.

9 מעבירים את השוקולד המומס לכלי צר וגבוה וטובלים בו את המאפינס הפוכים - לציפוי המרנג בלבד (לקראת סיום הטבילה, כשאין מספיק שוקולד כדי לכסות את כל גובה המרנג – אפשר פשוט למזוג בכף את השוקולד מעל).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה