תפוז וקליפות תפוז מסוכרים
מנצלים את קליפות התפוזים לקינוח נהדר
ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים
| פורסם 27/04/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
6 תפוזים
לסירופ:
1.5 כוס סוכר
3 כוסות מים
5 סנטימטר של שורש ג'ינג'ר חתוך לגפרורים
2 מקלות וניל חצויים
1/4 כוס גרנדין
אופן ההכנה:
1 קולפים את התפוזים (שומרים את התפוזים השלמים בצד, הם ישמשו אותנו מאוחר יותר), את הקליפות חותכים לרצועות דקות ומבשלים אותן במים רותחים 2-3 דקות כדי להיפטר מהמרירות. מסננים את המים ומניחים את הקליפות בצד. 2. במקביל לבישול הקליפות מכינים את הסירופ: בסיר בינוני מניחים את הסוכר, שלושת כוסות המים, והג'ינג'ר, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 10 דקות. 3. מוסיפים לסירופ את קליפות התפוזים והתפוזים השלמים ומבשלים יחד 20 דקות נוספות.
מניחים על צלחת ההגשה תפוז ומעליו רצועות קליפות תפוז וג'ינג'ר-מגישים עם מעט גבינת מסקרפונה