אוכל

תפוז וקליפות תפוז מסוכרים

מנצלים את קליפות התפוזים לקינוח נהדר

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 27/04/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 1.6 59 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 תפוזים

לסירופ:

1.5 כוס סוכר
3 כוסות מים
5 סנטימטר של שורש ג'ינג'ר חתוך לגפרורים
2 מקלות וניל חצויים
1/4 כוס גרנדין

אופן ההכנה:

1 קולפים את התפוזים (שומרים את התפוזים השלמים בצד, הם ישמשו אותנו מאוחר יותר), את הקליפות חותכים לרצועות דקות ומבשלים אותן במים רותחים 2-3 דקות כדי להיפטר מהמרירות. מסננים את המים ומניחים את הקליפות בצד. 2. במקביל לבישול הקליפות מכינים את הסירופ: בסיר בינוני מניחים את הסוכר, שלושת כוסות המים, והג'ינג'ר, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 10 דקות. 3. מוסיפים לסירופ את קליפות התפוזים והתפוזים השלמים ומבשלים יחד 20 דקות נוספות.

מניחים על צלחת ההגשה תפוז ומעליו רצועות קליפות תפוז וג'ינג'ר-מגישים עם מעט גבינת מסקרפונה